donderdag 4 december 2008

Hitflits: surprises voor Stereo en Lionel Richie

Geen echte verrassing op Sinterklaasavond: ‘Dochters’ van Marco Borsato blijft #1 in de Single Top 100, nu voor de vierde week. Toch is er nog een surprise en die is voor Stereo. ‘Unexpected’ stijgt van 7 naar #3, waarmee de titel nog steeds z’n eer aandoet. Daartussenin op #2, met een verschil van 52% op de #1, ‘If I were a boy’ van Beyoncé. Twee nieuwen bij de bovenste tien. ‘Love lockdown’ van Kanye West, stijgt van 24 naar #10. En ‘Laat me alleen’ van Rita Hovink & Gerard Joling sprint van 13 naar #5.

Sinterklaashits

Op #6, gezakt van #4, staat de hoogste genoteerde Sinterklaashit van 2008: ‘Ik kan niet wachten’ van Diego en Gerard Joling. ‘De grote onbekende’ van de Club van Sinterklaas, zakt in de vierde week van 49 naar #62. En ‘Knippieten’ van de Gebroeders Ko is wederom uit de lijst gevallen en staat nu op #108. Daarentegen gaat ‘Schatje, mag ik je foto?’ van de broers wederom op herhaling, nu op #75, in de elfde week.

Van de vijftien echte binnenkomers boeken Danny de Munk & Dave met ‘Laat ons niet alleen’ (op #24) en Monique Smit met ‘Stel je voor’ (op #46), het beste resultaat. ‘Als ik met jou op wolken zweef’ knalde in september binnen op de twaalfde plaats en stond twee weken later op #1. Dat zien we ‘Amore lacht’, de nieuwe single van Frans Bauer & Marianne Weber, nog niet doen. Het nummer moet het voorlopig met een 89ste plaats stellen.

Stijgers zijn er onder andere van Adele met ‘Make you feel my love’ (van 63 naar 15) en Megahit op 3FM, Glennis met ‘Als je slaapt’ (van 35 naar #18), Tiësto presents Alone in the dark met ‘Edward Carnby’ (van 56 naar #22), Bertolf met ‘Another day’ (van 47 naar #26), Take that met ‘The greatest day’ (van 48 naar #30), T.I. feat. Rihanna met ‘Live your life’ (van 66 naar #31) en Coldplay feat. Jay-Z met ‘Lost! (van 64 naar #39).

Van de andere binnenkomers noemen we Nicole and friends: ‘Tears in my eyes’ (op #61), Ne-Yo met ‘Miss independent’ (op #63), Boris met ‘If you wanna roll with you’ (op #81) en Polarkreis 18 met ‘Allein allein’ (op #87). Van de vier hits op herhaling, scoort B-yentle het hoogst. Twee weken geleden kwam ‘No one but you’ nog binnen op #71. Vorige week viel het nummer buiten de boot, maar deze week gaat het, dankzij de download, op herhaling op #43.

Na Marco Borsato (in 2006) en Paul de Leeuw (in 2007) komt ook Lionel Richie met zijn ‘Symphonica in rosso’ binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Het is de derde #1-notering voor Lionel. Il Divo stijgt terug naar #2 met ‘The promise’, ‘Wit licht’ van Marco Borsato blijft #3, Ilse DeLange klimt met ‘Incredible’ terug naar de vierde plek en ‘My love ultimate essential collection’ van Céline Dion zakt na twee weken bovenaan, naar de vijfde plek.


Het circus rond Britney Spears is weer in volle gang. En het levert het gelijknamige album een tiende plaats op. Take that haalt dat bij lange na niet met ‘The circus’, want dat komt slechts binnen op #68. Ook tegenvallend is ‘De Kuip live’ van Kane op #21. ‘Het wordt winter!’ nam Paul de Leeuw met onder andere het Leger des Heils op en het levert hem een 28ste plaats op.

Met uitzondering van ‘Sugar mountain – live at Canterbury house 1968’ van Neil Young (op #59), komt de rest aan de rand van de albumlijst binnen. Op #94 Dio met ‘Rock ’n roll’ en op #96 Herman Finkers met ‘Audiotheek’.

De eerste lijsten van de laatste maand van het jaar zijn een feit. Hierna nog twee weken te gaan. En dan is het tijd om terug te blikken op het hitjaar 2008. Maar eerst volgen er nog drie edities van de Megaman, waarvan je de eerste na het weekend tegemoet kunt zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten