zondag 30 november 2008

Jubileum voor BZB

BZB ft. DJ Michiel: Echte vrienden (71)

Vier jaar geleden scoorde de Band zonder banaan hun laatste hit met ‘Een zee van tijd’ (#54). Sinds februari 2007 noemen ze zich BZB, naar de band BZN die er in dat jaar mee stopten. Tijdens de jaarlijkse fandag bracht BZB zelfs een eerbetoon aan BZN door BZN-liedjes te brengen in een speciaal BZB-jasje. En sinds augustus 2007 is BZB zelfs in het bezit van de oude tourauto van BZN, door tijdens een veiling het hoogste bod uit te brengen.

Op 18 oktober van dit jaar vierde BZB (voorheen Band zonder banaan) het vijftienjarig bestaan met Festyland, een nieuw festival in Volkel. De zeven bandleden komen uit Volkel en Uden en speelden in 1992 voor het eerst tijdens de kerstviering op school. Toen nog speelden de leden in de metalbands Souion en Zymosis. Het succes kwam in 1997 met het album ‘De baksteen van de samenleving’ dat tot #28 kwam en waarvan 15.000 exemplaren werden verkocht. Een jaar later bereikt de single ‘Koning Pintenman’ een 68ste plaats. Dat nummer staat ook op de cd-single ‘Echte vrienden’ en is geen nieuw nummer, maar afkomstig van het album ‘The best of: All stars & Dream team’ uit 2007. Tijdens het vijftienjarig jubileum werd de nieuwe versie samen met DJ Michiel gepresenteerd.

DJ Michiel is geboren op 28 december 1979. Al op zeer jonge leeftijd draaide hij muziek op de klassenfeestjes op de basisschool. De grote doorbraak kwam tijdens zijn studententijd, waar hij twee jaar lang menig studentenfeestje opluisterde. Een tijdjes was Michiel op vrijdag en zaterdagavond de vaste dj in Feestcafé Lenonardo. Vervolgens was hij twee en een half jaar de resident dj in Feestcafé de Prins in Tilburg. Tegenwoordig vindt je DJ Michiel in diverse café in Eindhoven, Uden en Alphen aan de Rijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten