zondag 15 februari 2009

Duo doet Empire of the sun er even bij

Empire of the sun: Walking on a dream (29)

Naast dat ‘Empire of the sun’ de titel is van een sf-film van Steven Spielberg uit 1987, is het ook de naam van een Australisch duo, vernoemd naar het gelijknamige roman uit 1984 van de schrijver James Graham Ballard, die later verfilmd is. Nog een overeenkomst tussen de twee is dat de film ‘Empire of the sun’ zich afspeelt in Shanghai. En laat het duo daar nu de clip te hebben opgenomen!

Empire of the sun bestaat uit Luke Steele en Nick Littlemore. Luke, geboren in Perth, Australië, en ook nog zanger van de band the Sleepy Jackson, komt uit een muzikale familie. Zijn zus Katy maakt deel uit van de groep Little birdy, broer Jake was drummer in the Sleepy Jackson en nu van Injured ninja en broer Jesse speelt computer samples in … the Sleepy Jackson. En ze hebben het allemaal niet van een vreemde, want vader Rick Steele is een blues muzikant! Bovendien nam Luke samen met zijn vader diens album ‘Through my eyes’ op.

Ook Nick Littlemore is een druk baasje. Hij maakt deel uit van de dansgroep Pnau en de rock-pop groep Teenager. Ook Nick is niet geheel onbekend met de muziekbiz; zijn broer is de Australische producer Sam Littlemore (Gwen Stéfani, Nelly Furtado). Nick is afgestudeerd in digitale media aan de universiteit van New South Wales. Naast alle drukke werkzaamheden, heeft Nick tijd over voor nog een project: Empire of the sun, samen met Luke Steele. In 2008 zijn de twee hiermee gestart en brachten in Australië al een heel album uit: ‘Walking on a dream’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten