woensdag 29 april 2009

Hitflits: Lady Gaga terug naar #1

In verband met Koninginnedag en 1 mei (voor velen een vrije dag), maakt GfK Dutch Charts, vandaag woensdag 29 april 2009, al de lijsten voor het komende weekend bekend. Daardoor missen de lijsten dus twee verkoopdagen, de woensdag en de donderdag. De verkopen lopen nu van vrijdag tot en met dinsdag.

Wederom heeft Paul de Leeuw een aandeel in de nieuwe #1 in de Single Top 100. Vorige week had hij Adele te gast, waardoor ‘Make you feel my love’ naar de eerste plaats steeg. Afgelopen weekend was Lady Gaga te gast in ‘Mooi! Weer de Leeuw’, waar ze een pianoversie deed van ‘Poker face’. En wat zien we in de Single Top 100? Het nummer stijgt terug naar de eerste plaats, waar het al twee weken had doorgebracht.

Overigens stond Lily Allen met ‘Fuck you’ op de nominatie om #1 te komen, want het nummer stond zowel op maandag als op dinsdag bovenaan. Lily moet (voorlopig) genoegen nemen met een tweede plaats (gestegen van #4), terwijl ‘Beggin’’ van Madcon van 5 naar #3 stijgt. Adele zakt naar de vijfde plaats. 3j’s scoren ook dit keer geen #1-hit; ‘Bevlogen als vogels’ zakt in de tweede week van 8 naar #81. ‘De dag dat alles beter is’ van Nick & Simon, twee weken geleden nog bovenaan, zakt van 10 naar #37.

Drie binnenkomers zijn er bij de bovenste 10. De hoogste op #8 is Guus Meeuwis met ‘Dat komt door jou’, gevolgd op #9 door VanVelzen met ‘Love song’, zijn tweede top 10-hit. Van 15 naar #10 gestegen, is Valerius met ‘She doesn’t know’.

De 3FM awards werken nog na. Want Ilse DeLange, winnares van drie awards, ziet haar singles flink stijgen. ‘Miracle’ gaat in de 15de week van 9 naar #6, terwijl ‘So incredible’ in de 32ste week van 46 naar #17 stijgt. Bob Sinclar & Sugerhill gang hebben hun krachten gebundeld in het nummer ‘Lala song’ dat binnenkomt op #21. Twee plaatsen lager komt ‘Tot jij mijn liefde voelt’ van Van dik hout binnen, de Nederlandstalige versie van ‘Make you feel my love’, geschreven door Huub van der Lubbe.

De overige binnenkomers zijn:
#60: the Veronicas: ‘Untouched’
#71: Edwin: ‘Ga met me mee’
#75: die Twa: ‘Asto mar by my bist’
#80: B-bass allstars: ‘Fucked up’
#83: Nils van Zandt vs Sergio Silvano & Chaquilo MC: ‘The beat don’t stop’
#91: Max Jens: Mooi maar ten einde’


In de Album Top 100 weet Adele de #1-positie te behouden met haar album ‘19’. Op #2 blijft ‘Best of’ van Krezip en op #3 komt ‘Together through life’, het 26ste studioalbum van Bob Dylan, binnen. Het is een goede week voor Bob Dylan, want in de Backcatalogue Top 50 staan maar liefst vier oudere albums van hem genoteerd. Op #15 ‘Collection’, #36 ‘Desire’, #49 ‘Modern times’ en op #50 ‘Blonde on blonde’.

De andere zes binnenkomers zijn:
#38: Heaven and hell: ‘The devil you know’
#46: Melody Gardot: ‘My one and only thrill’
#58: Meindert Talma: ‘Tamango’
#67: Antje Monteiro: ‘100% Antje’
#71: Rob van Daal: ‘Omdat we vrienden zijn’
#73: John de Bever: ‘Geef je over aan de liefde’

Voor velen breekt nu een extra vroeg en lang weekend aan. Ook voor ons. Pas na het weekend laten we weer van ons horen met een nieuwe Megaman. Veel plezier de komende dagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten