zondag 26 april 2009

Platenbaas koppelt Django Wagner aan Rosenberg trio

Django Wagner & the Rosenberg trio: Kali (51)

Als Adrie van den Berk van Berk music er niet geweest was, dan had Django Wagner (Nuenen, 26 oktober 1970) waarschijnlijk nog steeds geen plaat opgenomen. Adrie zag Django optreden en was direct om. Zijn stemgeluid deed hem danken aan die van Barry White gemixt met Dean Martin. Adrie wilde dolgraag een nummer met hem opnemen. Aangezien Django uit een zigeunerfamilie komt, was de link met het Rosenberg trio snel gelegd, met als resultaat het nummer ‘Kali’, geschreven door Django, goede vriend Frank van Weet en Waylon van der Heyden, die als Goldfinger op accordeon is te horen. Tevens speelt Martin Wagner, neef van Django, viool op het nummer. Voorloper van een heel album.

zigeunerfamilie

Het Rosenberg Trio bestaat uit de twee gitaristen Stochelo en Nonnie en de bassist Nous’che Rosenberg, alle drie neven van elkaar. Nous’ che (Helmond, 23 februari 1965) begon te spelen met zijn neef en vriend, Stochelo (Helmond, 19 februari 1968), toen deze ongeveer tien jaar was. Als duo treden ze op, op het Django Reinhardt Jazz Festival in Frankrijk. Maar ze missen nog iets in hun muziek. Enige tijd later benaderden ze neef Nonnie (9 maart 1956) die bassist is en vanaf 17 juni 1989 is het Rosenberg trio een feit. Hun inspiratie ligt bij Django Reinhardt, de legendarische Sinti-gitarist van de jaren ’30. Sinti is ook één van de vier talen die Django Wagner spreekt.

1 opmerking:

  1. ‘Kali’, geschreven door Django, goede vriend Frank van Weet en Waylon van der Heyden, die als Goldfinger op accordeon is te horen. Tevens speelt Martin Wagner, neef van Django, viool op het nummer.

    maar wie speelt nou op de saxofoon?

    reacties: klazzejanus@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen