vrijdag 11 september 2009

Hitflits: na 22 hits eindelijk #1 voor Anouk

Twaalf jaar na haar eerste hit (‘Nobody’s wife’), scoort Anouk eindelijk haar eerste #1-hit. ‘Three days in a row’, haar 22ste notering, stijgt naar de eerste plaats van de Single Top 100. En daarmee is Anouk eindelijk af van de ‘eeuwige tweede plaats’, die ze tot deze week drie keer bereikte, waaronder haar eerste ‘Nobody’s wife’ in 1997. Aanstaande maandag is Anouk te gast bij Giel Beelen op 3FM, die dan ook de primeur van haar nieuwe album ‘For bitter or worse’ heeft.

In de week die voor een belangrijk deel in het teken stond van Gordon en zijn (vrijwillige) afscheid van de Toppers, is Gerard Joling, nu nog voormalig Topper, de hoogste binnenkomer op een derde plaats met ‘Engel van mijn hart’. Het nummer is de Nederlandstalige versie van ‘Angel of the night’ van de Toppers, dat in februari één van de zes liedjes was tijdens de Nationale Finale van het Eurovisie Songfestival. Het winnende liedje was ‘Shine’, geschreven door Gordon en we weten inmiddels hoe het ons land met dit liedje is vergaan in Moskou.

Toppers reünie

En nog meer (ex)Toppers, want van 34 naar #7 stijgt ‘Dat weet je’ van Jeroen van der Boom. Nu René Froger en Gordon nog, en we hebben ze allemaal gehad. Komt dat even mooi uit, want René staat op #47 met ‘Sledgehammer’ met het John Marks project. En ook Gordon is van de partij: ‘Niemand lacht als jij’ komt binnen op #82. Het nummer is tevens het thema van zijn tv-programma ‘Glitter Glamour Gordon’, de 2009-versie van ‘Glamourland’ van wijlen Gert Jan Droge.

Vijf weken geleden kwam ‘Wicked way’ van Waylon binnen op de zeventiende plaats, om vervolgens te zakken naar #30. Daarna steeg het nummer naar #22, maar zakte vorige week terug naar #28. Het leek er dan ook op dat het nummer de hoogste plaats niet meer zou evenaren, laats staan overtreffen. Maar een optreden in ‘De Wereld Draait Door’ zorgt voor het tegendeel: ‘Wicked way’ van Waylon sprint van 28 naar #8!

De vorige singles van het album ‘No line on the horizon’ van U2 bereikten de top 10: ‘Get on your boots’ (#5 in één week) en ‘Magnificent’ (#6 in de tweede week). ‘I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight’ is de derde single van het album dat met de binnenkomst op een veertiende plaats, net buiten de top 10 valt.

Faithless had er zelf twee keer een hit mee, in 1995 (#13) en in 2005 (#54). Maar een hitcover was er tot nu toe nog niet. Daar brengen de Zwitsers Mike Candys & Jack Holiday met ‘Insomnia’ verandering in, door met hun elektronische versie binnen te komen op de 41ste plaats.

En dan zijn er nog de volgende binnenkomers:
#44 - Deadmau5 & Kaskade: ‘I remember’
#56 - Antje Monteiro: ‘Sterker dan ooit’
#60 - Pierre van Dam: ‘Zon in m’n lijf’
#61 - Mika: ‘We are golden’
#79 - Laura Jansen: ‘Single girls’
#93 – Milk inc.: ‘Blackout’
#98 - Sebastian Ingrosso: ‘Kidsos’
#99 - Hoek & Roos: ‘Natte kauwe rakker’
#100-Michael Bublé: ‘Haven’t met you yet’

‘I look to you’ (op #66) en ‘Million dollar bill’ (op #58), de eerste twee singles van het album ‘I look to you’, willen nog niet echt potten breken. Maar met het album ‘I look to you’ van Whitney Houston gaat het heel goed, want dat komt op #1 binnen van de Album Top 100. Het album heeft een overwicht van bijna 19% op ‘Live in Ahoy’ van onze eigen Ilse DeLange. Met deze #1 is Whitney Houston weer terug aan de top die zij in 1998 ook bezette met haar album ‘My love is your love’. Ook in de Amerikaanse albumlijst van Billboard komt ‘I look to you’ binnen op de eerste plaats. In 1987 lukte dat haar voor het eerst met haar tweede album ‘Whitney’. Zij was destijds de eerste zangeres die daar met een album op #1 binnenkwam.

Afgelopen woensdag, 090909, kwam het volledige materiaal van the Beatles uit, waaronder een mono en een stereo geremasterde box. Niet verwonderlijk dus dat beide boxen binnenkomen. ‘The Beatles in stereo’ op #6 ‘The Beatles in mono’ op #41.

Zowel voor Laura Jansen als VanVelzen is het een goede week, want van beide krijgt zowel de single als het album een notering. Voor Laura gaat het om de single ‘Single girls’ op #79, en het album ‘Bells’ op #12. Bij VanVelzen draait het om het album ‘Hear me out’, binnen op een negende plaats. Het is het tweede deel van de tweeluik ‘Take me in/Hear me out’, waarvan het eerste deel in mei verscheen. Kopers van deel twee krijgen er een DVD bij met de liveregistratie van het optreden in Paradiso tijdens de ‘Unwind-tour’ in 2007. Op ‘Hear me out’ staan vooral ballads, zoals ‘When summer ends’ (#6 in 2008) en de nieuwe single ‘Other side of me’, dat binnenkomt op #12.

Resten nog de volgende binnenkomers:
#59 - XX: ‘XX’ (bandje van vier jongens uit Zuidwest Londen)
#91 - Benjamin Herman: ‘Blue sky blond’ (bandleider van the New cool collective, speelt zelf alt-saxofoon en dwarsfluit, komt met tiende soloalbum)
en twee keer André Rieu:
#97 – ‘Live in Australia’
#99 – ‘Dancing through the skies/Passionnement’
Daarnaast staat ‘Live in Maastricht 3’ op de eerste plaats van de DVD Muziek Top 30.

En Michael Jackson dan? Het herdenkingsconcert dat 26 september 2009 bij het Weense paleis Schönbrunn zou plaats vinden, is verplaatst naar juni 2010. Als officiële reden werd gegeven dat de voorbereidingstijd te kort was. Vreemd is het echter, dat Jermaine Jackson nog maar drie dagen geleden, de eerste namen bekend maakte van de artiesten die zouden optreden. Daaronder zaten ondermeer Mary J. Blige, Akon, Sister sledge en Natalie Cole. Ook circuleerden al een tijd lang de namen van U2, Madonna, Lionel Richie en Whitney Houston. Wij denken dat het verplaatst is, omdat het volgend jaar precies een jaar geleden is dat Michael overleed. Een betere gelegenheid kun je je toch niet voorstellen? Bovendien zal het concert volgend jaar niet meer plaatsvinden in Wenen, maar in de O2 Arena in Londen, waar ook zijn 'This is it' concerten zouden plaatsvinden. Dus alle tijd voor de organisatie om dit groots op te zetten. Wat Michael zijn muziek betreft, nog even een korte update: In de Single Top 100 staat alleen ‘Billie Jean’ nog genoteerd: gezakt van 76 naar #83. In de Album Top 100 gaat het hem beter af, want daar staan nog steeds drie albums in: ‘King of pop – the Dutch collection’ (op #4), ‘The collection’ (op #21) en ‘The Motown years’ (op #51). En in de Backcatalog Top 50 prijkt nog steeds ‘Number ones’ op de eerste plaats. Daarnaast staan er nog acht albums van hem in deze lijst, waarvan drie bij de bovenste tien.

Gaan wij ons nu even terugtrekken, om na het weekend weer een kersverse Megaman aan je te kunnen presenteren! Fijn weekend.

3 opmerkingen:

  1. Rene heeft wel een single uit. Namelijk Sledgehammer op nr. 47. Dus de toppers en ex-toppers staan allemaal in de top100

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt gelijk! We zullen het meenemen in de Megaman.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Herdenkingsconcert MJ zal niet in Wembley zijn, maar in de O2 (waar zijn 50 concerten ook gepland stonden...)

    BeantwoordenVerwijderen