maandag 7 september 2009

Platenbaas brengt DIO & the Madd samen

DIO & the Madd: Baby (75)

Kopers van het album ‘Rock & roll’ van DIO uit 2008 kennen ‘Baby’ van DIO al, maar dan zonder the Madd. Dankzij platenbaas Kees de Koning van het Top notch label, die the Madd had uitgenodigd voor de releaseparty van het album, is de samenwerking tussen de twee ontstaan. Naast de nieuwe versie van ‘Baby’, uitgebracht op download en cd-single, verschijnt er nu ook, in beperkte oplage, een vinyl single! Overigens leunt deze versie wel erg veel op ‘Never gonna cry again’, de eerste single van the Eurythmics.

Deze zomer zijn DIO & the Madd onafscheidelijk: ze touren langs de Nederlandse festivals, waaronder Lowlands. Het resultaat is daar, want ‘Baby’ komt binnen op #75. Voor DIO (echte naam Diorno Braaf), die op 4 juli twee TMF awards in ontvangst mocht nemen (de Borsato award en eentje voor beste video voor ‘Aye’), is het zijn vijfde notering.

geintje

De roots van the Madd ligt in Rotterdam. In 2004 richtte zanger/gitarist Dave ‘von Raven’ Mellaart, voor wie the Beatles de beste band aller tijden is, de groep op. Het plan was: één mooie seven inch-single uitbrengen, bij wijze van geintje, en dan meteen weer kappen. Maar na een goede ontvangst in de lokale popscene van Rotterdam, wordt de groep getekend door Stardumb records en brengt in mei van dat jaar de EP ‘The Madd are left behind’ uit, dat goed wordt ontvangen en leidt tot een tournee door Duitsland, Groot-Brittannië en Zwitserland. En toen kon de groep niet meer terug. In 2007 verscheen het volwaardige album ‘Ongeneeslijk beat’, nu opgevolgd door ‘The Madd are pretty quick’, waaraan onder andere wordt meegewerkt door gitarist Spike van Di-rect. Zelf omschrijft the Madd het album als ‘een kleurrijk stripboek met niet minder dan vijftien melodieuze powerpopsongs, waarbij de term uitstekelbaars geheel niet zou misstaan’. Op zaterdag 26 september volgt de releaseparty in Rotown, Rotterdam. Naast Dave, bestaat de formatie uit Richard ‘Bouquet’ Beukelaar (bas), Martijn ‘Slammin’ Marty Graveyard’ van der Graaf (drums) en Marcel ‘Schuinsmarcheerder’ Fakkers (toetsen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten