vrijdag 9 oktober 2009

Hitflits: Fans belonen Thomas Berge met een #1-hit

Achttien jaar nadat Gordon met ‘Kon ik maar even bij je zijn’ een #1-hit scoorde, is het nu de beurt aan Thomas Berge. Hij zong het nummer in ‘De beste zangers van Nederland’, dat zoveel positieve reacties opleverde, dat het op single werd uitgebracht. De afgelopen week is Thomas druk bezig geweest met instores, dat zijn optredens in het land waar ook de cd-single te koop is. En dat levert hem met zijn download (#4 in de Download Top 50) een #1-notering op in de nieuwe Single Top 100. Het liedje stijgt in de tweede week vanaf #59.

Damaru & Jan Smit blijven met ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ op #2 staan en ‘Engel van mijn hart’ van Gerard Joling, zakt van 1 naar #3. ‘Geen woorden’ van Frans Bauer dat vorige week niet te stuiten leek (het nummer steeg van 84 naar #3), zakt deze week een plaatsje en komt op #4 terecht. Wel blijft Frans #1 in de Download Top 50.

Ze maakt nog geen week deel uit van K3 en heeft nu al haar eerste hit te pakken. Josje Huisman. Afgelopen zaterdag won de Steenwijkse de zoektocht ‘K2 zoekt K3’ en sindsdien is ze in een achtbaan belandt. Voor zaterdag hadden de drie finalisten van de zoektocht, elk het nummer ‘Mamasée’ met Kirsten en Karen ingezongen. Toen Josje zaterdag de derde K werd, is haar versie direct veel gedownload. Met als gevolg dat ‘Mamasée’ uitsluitend op basis van downloads binnenkomt op een vijfde plek.

Naast K3 op #5 komen nog de volgende liedjes binnen:
37 - Jannes: Zwevend naar geluk (Nederlandse versie van El condor pasa van Los Incas)
35 - Dango Wagner: Mooie blauwe ogen
49 - Jurgen Leijten: Ik wil je alles geven (geschreven door Vinzzent)
74 - Britney Spears: 3 (het enige nieuwe nummer op The singles collection, release 20/11)
91 - Jordin Sparks: S.o.s. (let the music play)
92 - Pearl jam: The fixer
95 - Kelly Clarkson: Already gone
97 - Dave Curtis: Last night in Miami
98 - DJ Jurgen: Crazy sexy cool

‘Kaleidoscope’ van Tiësto is op #2 de hoogste binnenkomer in de Album Top 100 . Dat betekent dus dat ‘For bitter or worse’ van Anouk, voor de derde week het bestverkochte album is, met een voorsprong van ruim 70%. Aan het album wordt onder andere meegewerkt door drie achtergrondzangeressen. Trijntje Oosterhuis, Jenny Lane (haar album ‘Monsters’ staat op #74) en Shirma Rouse, wiens album volgende week verschijnt.

Behalve Tiësto, zijn er nog twee binnenkomers bij de bovenste tien: ‘This is us’ van the Backstreet boys komt binnen op #5 (achtste album en allen top 10) en ‘Humanoid’ van Tokio hotel op #6, het tweede top 10-album voor de Duitse band.

De laatste hitsingle dateert uit 1998 (‘Psycho circus’), maar het voorlaatste album uit 2003 (‘Alive IV – symphony’). We hebben het over de Amerikaanse groep Kiss dat in 1979 een wereldhit had met ‘I was made for loving you’. Dertig jaar later bestaat Kiss nog steeds, maar dan wel met Paul Stanley en Gene Simmons als de enige heren van het eerste uur. Samen met Eric Singer en Tommy Thayer hebben ze vorig jaar het album ‘Sonic boom’ opgenomen. Op het album staan niet alleen nieuwe nummers, maar ook een aantal oude nummers die opnieuw zijn ingezongen, waaronder natuurlijk ‘I was made for loving you’, die staan op het tweede deel. ‘Sonic boom’ komt binnen op #13.

Een aparte vermelding verdient het album ‘Songs around the world’ van Playing for change. Het betreft een multimedia project van Mark Johnson en Enzo Buono, met het doel muzikanten uit de hele wereld samen te brengen. In 2004 begonnen ze aan het project, reisden de halve wereld rond en maakten opnames in onder andere Zuid-Afrika, New Orleans, Frankrijk en Rusland. Voor Nederland waren ze in Amsterdam waar zanger Clarence Bekker zijn bijdrage deed, bij ons beter bekend als CB Milton die in de jaren ’90 enkele hits scoorde. De filmpjes zijn inmiddels miljoenen keer bekeken. Klik hier voor ‘Stand by me’. Er is nu een cd/DVD compilatie uitgebracht met tien nummers, dat binnenkomt op #65. Naast het mutimedia project hebben Mark en Enzo de stichting ‘Playing for change’ opgericht, dat er voor zorgt dat kinderen op school muziek kunnen maken.

Resten nog de andere binnenkomers:
31 - Cecilia Bartoli: Sacrificium
43 - Air: Love 2
45 - Herman van Veen: Herman van Veen Top 100
53 - Moss: Never be scared/don’t be a hero
72 - Marillion: Less is more
73 - Hatebreed: Hatebreed
77 - Leona: Strut it!
87 - Chi Coltrane: Yesterday, today & forever
89 - Yasmin Levy: Sentir
100-D-block & Stefan: Music made addict

In de DVD Muziek Top 30 komt Toppers in concert 2009 binnen van de Toppers.

Na het weekend zijn we er weer met een nieuwe Megaman, met daarin onder andere een overzicht van #1-hits in meerdere uitvoeringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten