zondag 4 oktober 2009

Thomas Berge kan Gordon best vervangen

Thomas Berge: Kon ik maar even bij je zijn (59)

Toen Gordon eind 1991 vier weken op #1 stond met ‘Kon ik maar even bij je zijn’, was Chiel Thomas Ottink (Thomas Berge), nog geen twee jaar. Gordon had het nummer van componist John Ewbank gekregen, waarmee hij in 1989 het liedje ‘Gini’ had geschreven voor het Nationale Songfestival. Ewbank had ‘Kon ik maar even bij je zijn’ geschreven na het overlijden van zijn oma. Het nummer wordt nog steeds veel gedraaid op begrafenissen en crematies. Van de single en het gelijknamige album ‘Kon ik maar even bij je zijn’ zijn destijds zo’n 175.000 exemplaren verkocht.

De aanleiding voor Thomas om de eerste en nog steeds grootste hit van Gordon op te nemen, was dan ook niet zijn herinnering aan het nummer. Thomas was één van de zeven zangers die deze zomer meedeed aan het TROS tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’, waaraan ook Nick Schilder, Simon Keizer, Danny de Munk, Henk Westbroek, Albert West en Gordon deelnamen. De achterliggende gedachte van het programma was ‘welke zanger zou bijvoorbeeld bij ziekte, wie kunnen vervangen’. Op 26 juli waren de liedjes van Gordon aan de beurt en mocht Thomas ‘Kon ik maar even bij je zijn’ zingen. Na het optreden zei Gordon dat Thomas een fantastische presentatie had neergezet. ‘Thomas zijn stem klinkt voller en volwassen. ‘Je moet in het liedje zitten’, dus logische vraag, waar dacht Thomas aan? Toen liet hij zich daar niet over uit. Maar de afgelopen week vertelde hij aan Giel Beelen dat hij een nieuwe vriendin had, Daniëlle. Later werd duidelijk dat het om het slangenmeisje Daniëlle Bubberman ging, die in 2008 meedeed aan ‘Holland's got talent’. De twee hebben sinds drie weken een relatie.

Na de feestcover van het Feestteam in 2004 (#36), is er nu dus ook een versie van ‘Kon ik maar even bij je zijn’ dat dichter bij het origineel staat van Gordon. Na de uitzending kwamen veel reacties op Thomas zijn uitvoering. Bovendien liet Gordon weten het een grote eer te vinden als Thomas zijn nummer opnieuw uit zou brengen. Dus een release kon niet uitblijven. Overigens was Thomas voor Gordon niet zijn beste vervanger. Dat was volgens hem Nick Schilder die ‘Halleluja’ zong.

download actie

Tot en met afgelopen zondag, 4 oktober, liep op de site van Thomas een actie. Een week lang maakte je kans op een dineetje met Thomas of een horloge met een exclusieve inscriptie. Daarvoor hoefde je alleen maar het nummer te downloaden, net zo vaak als je maar wilt. Waarmee het downloaden van een nummer verwordt tot een loterij. (zie ook onder de #1 van Gerard Joling). Aangezien deze Single Top 100 is afgesloten op vrijdag, zullen de effecten van deze actie pas komende week te zien zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten