zondag 29 november 2009

Jeroen van der Boom zingt Eurovisienummer

Jeroen van der Boom: Weer geloven (32)

Over ruim een half jaar, op 28 en 29 mei 2010, hijst Jeroen van der Boom zich voor de tweede keer in een Toppers-pak, wanneer Toppers in concert 2010 speelt in de Amsterdam ArenA. In ieder geval zal ook René Froger van de partij zijn, maar de derde Topper is tot op dit moment onbekend. Zowel Gerard Joling, die vorig jaar uit de Toppers stapte, als Gordon die het eerder dit jaar voor gezien hield, schijnt weer in bespreking te zijn met het management.

‘Weer geloven’ is de tiende hitsingle voor Jeroen. Zijn hitsucces begon vijf jaar geleden met ‘Toekomst’ dat tot #51 kwam. Daarop volgde in 2007 ‘She’s a lady’ dat een plaatsje hoger kwam, #50. In datzelfde jaar schreef Tony Neef een Nederlandse tekst op ‘Silencio’ van de Spanjaard David Bisbal, en noemde het ‘Jij bent zo’, wat Jeroen zijn eerste van drie #1-hits opleverde.

Weer geloven’ is een vertaling van ‘Believe again’ van Niels Brinck,die in mei Denemarken vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Moskou. Brinck zat in dezelfde halve finale als de Toppers met ‘Shine’. Alleen de Toppers haalden de finale niet, maar Brinck wel en schopte het uiteindelijk tot de dertiende plaats. De Ierse zanger/componist Ronan Keating is één van de schrijvers van ‘Believe again’, dat door Edwin van Hoevelaak werd vertaald in ‘Weer geloven’. Dinsdag zal Jeroen het liedje live zingen bij Giel. Tevens komt dan Sinterklaas op bezoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten