zondag 29 november 2009

Ralf maakt favorietstatus meer dan waar

Ralf: click-clack (7) *** hoogste eersteweeks ***

Vraagje: wat is de link tussen Jeroen van der Boom en Ralf, behalve dat beide deze week de Single Top 100 binnenkomen? Antwoord: Jeroen was naast Yolanthe Cabau van Kasbergen en Lange Frans, één van de drie juryleden tijdens de nationale finale op 3 oktober van het Eurovisie Junior Songfestival. Ralf deed daar aan mee met het liedje ‘Click clack’, dat 36 punten kreeg, het maximale aantal van de kinderjury, de vakjury en het publiek.

Hij was dan ook één van de grote favorieten tijdens de finale op zaterdag 21 november 2009 in Kiew, Oekraïne. En hij maakte die meer dan waar, want ook daar liep hij met de overwinning weg. Tijdens de puntentelling, waarbij het tot het laatste spannend bleef, pakte hij de meeste punten: 121. Armenië en Rusland eindigden met 116 punten op een gedeeltelijk tweede plaats. België, ook één van de favorieten, eindigde vierde met 113 punten. De top 4 lag dus aardig dicht bij elkaar! Ralf Mackenbach (Best, 4 oktober 1995) houdt niet van tv-kijken of computeren. Zijn grote hobby is dansen en dan vooral tapdansen. Sinds twee jaar volgt hij danslessen aan de Dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam. Ralf was al te zien in de musicals ‘Tarzan’ en ‘Beauty and the beast’. ‘Click clack’ is door hem zelf geschreven en werd geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis. Het Eurovisie Junior Songfestival bestaat sinds 2003 en leverde al vijf hits op. Hier volgen alle inzendingen, met tussen haakjes de klassering en de notering:
2003 Roel: ‘Mijn ogen zeggen alles’ (#11, #62)
2004 Klaartje & Nicky: ‘Hij is een kei’ (#11, geen)
2005 Tess Garthé: ‘Stupid’ (#7, #16)
2006 Kimberly: ‘Goed’ (#12, #88)
2007 Lisa, Amy & Shelley: ‘Adem in, adem uit’ (#11, #55)
2008 Marissa: ‘1 dag’ (#13, geen)
2009 Ralf: ‘Click clack’ (#1, voorlopige notering: #7)

stimulans

Sinds 34 jaar heeft Nederland dus weer een Eurovisie Songfestival gewonnen, ook al is het voor junioren. Wellicht dat dit een stimulans is voor degene die ons land in 2010 mag vertegenwoordigen in Oslo. De afgelopen week werd bekend dat het liedje geschreven zal worden door Pierre Kartner, en dus weten we nu al dat het in elk geval een Nederlandstalig nummer wordt. Binnenkort maakt de TROS, die het festival de komende twee jaren voor haar rekening neemt, bekend wie de uitvoerende van het liedje zal worden. Nick & Simon, die benaderd zijn, hebben laten weten daar niet voor te voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten