maandag 11 januari 2010

‘Domme Nederlanders’ bezorgen Opposites #1-hit

the Opposites feat. Sef & Gers: Broodje bakpao (1) *** tweede week op #1 ***

“Nederlanders houden van platte dingen, van inhoudsloze muziek, willen gewoon hakken”. Dat is geen uitspraak van iemand die het nummer ‘Broodje bakpao’ maar niets vindt, maar van de uitvoerenden van het nummer, the Opposites zelf! En ze vervolgen met: “Maar gelukkig kopen die mensen hierdoor wel ons album ‘Begin twintig’, waar wel diepzinnige nummers opstaan”. Maar die ‘domme Nederlanders’ hebben er wel voor gezorgd dat Willy (Willem de Bruin) en Big 2 (Twan van Steenhoven), met ‘Broodje bakpao’ een #1-hit scoren, en dat nu al voor de tweede week. ‘Broodje bakpao’ is afkomstig uit de 101 TV-serie ‘New kids’, met nog meer ‘domme Nederlanders’. Willem en Twan kenden Steffen en Tim Haars, twee broers uit Brabant die veel clips maken en ook in de serie spelen. Al eerder hadden the Opposites samen met rapper Sef het nummer ‘Me nikes’ opgenomen, dat de soundtrack werd van de serie die in 2007 nog ‘New kids on the block’ heette en alleen op internet te zien was.

Het idee voor ‘New kids’ is afkomstig van Steffen Haars en Flip van der Kuil, die al furore maakten met onder andere ‘Depulpshow’ voor Veronica. Steffen: “Depulpshow begon doordat we met een groep vrienden filmpjes maakten uit verveling, met humor als belangrijkste drijfveer. Ook nu maken we vooral sketches omdat we ze grappig vinden”. Centraal in de serie staat het dorpje Maaskantje, waar Steffen (Robbie Schuurmans in de serie) en zijn jongere broer Tim (speelt Gerrie van Boven) zijn opgegroeid. Het dorp bestaat dus echt, er wonen zo’n 1000 mensen. Tijdens de opnames stond het hele dorp op zijn kop.

De inspiratiebron voor New Kids is voornamelijk de eigen jeugd van de acteurs, Flip speelt Barrie Butsers. Steffen: “We zijn allemaal opgegroeid in kleine dorpjes in Brabant, waar we veel van dit soort gasten meemaakten. Ik vond ze toen al enorm interessant. Je ziet ze rondhangen bij een auto met luide muziek en daar bedenk je dan een grapje bij. Dat is eigenlijk de manier waarop we werken. Sowieso zijn we altijd erg van de anti-helden geweest, dat zijn we zelf ook. We horen van dit soort gasten trouwens dat ze het zelf heel tof vinden. Het is niet de bedoeling om ze belachelijk te maken, we vergroten ze uit tot karikaturen.”

De huidige afleveringen duren slechts 3 minuten, maar dit jaar zal dat worden uitgebreid tot 25 minuten. Daarnaast zit er ook een film aan te komen.

dubbelalbum

Naast nummers als ‘Broodje bakpao’ zijn the Opposites ook met eigen dingen bezig. Binnenkort verschijnt van de twee elk een album, dat uitgebracht zal worden als een dubbelalbum. ‘Succes’ heet het album dat Willy (Willem de Bruin) heeft opgenomen, dat volgens hem niet minder persoonlijk is dan zijn nummers voor the Opposites, maar wel minder privé.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten