maandag 11 januari 2010

Tijdloos wilde nieuwe toppers worden

Tijdloos: Hoe gaat het met jou (51)

‘Hoe gaat het met jou’ van Tijdloos, heet eigenlijk ‘Weerzien’ en was in april 2008 de eerste single van de broers Eddy en Roy van Slimming onder hun artiestennaam 2-force. Ondanks dat ‘Weerzien’ zeer enthousiast werd ontvangen (sommigen spraken zelfs van een zomerhit), flopte het nummer.


Vorig jaar werd het nummer opgepoetst en hebben Dario Kreuger, Alberto Nicolay en Ramon Beense het opgenomen met de meer aansprekelijke titel ‘Hoe gaat het met jou’, iets wat 2-force ook veelvuldig zong. Dario en Alberto komen beide uit Purmerend en kennen elkaar al jaren. Het artiestenwereldje is maar klein en zo kwamen ze ook Ramon Beense tegen die het plan voor een nieuwe Toppers ook wel zag zitten. Net als de echte Toppers zingen de heren alles wat bekend is, en maken een muzikale reis door de tijd, vandaar dat ze zich Tijdloos noemen.

Dario Kreuger scoorden al vijf hits, waaronder vorig jaar zijn grootste met ‘Vandaag (is zo’n dag)’ (#12). Dus een nadere kennismaking met hem laten we nu achterwege. Ramon Beense (Amsterdam, 6 februari 1971), is de jongere en lichtere broer van Peter Beense, die hem tot het zingen bracht. Drie singles en één album bracht Ramon uit, maar ondanks zijn bekende achternaam bleef hitsucces uit. Maar Ramon gaat tot het uiterste en wil niets liever dan zingen! Zijn motto is dan ook: op naar de top, en dat moet op deze manier zeker gaan lukken!

Het derde Tijdloos-lid is Alberto Nicolay, geboren op 6 juli 1968 in Amsterdam. Evenals Gordon, werkte Alberto op de markt, waar hij ook zong. Hij volgde de HAVO, trad in het weekend op als zanger en volgde een zangopleiding van vijf jaar. Vanaf 1987 begon hij meer en meer op te treden met een band, maar ook solo. Zeven jaar later nam hij met Tjeerd Oosterhuis een album op dat in Duitsland werd uitgebracht en waar zo’n 30.000 stuks van zijn verkocht. Zijn nummers worden geschreven door Peter de Wijn en Velibor Weller. Laatstgenoemde schreef ook ‘Weerzien / Hoe gaat het met jou?’!

8 opmerkingen:

  1. Vind het nummer nou niet echt in een nieuw jasje gestoken.
    het nummer is woord voor woord over genomen. ook de orkerstband.
    ze hebben alleen de titel veranderd. ver is alles het zelfde als die van 2-force.
    Zelfs velibor weller heeft hier zijn toestemming nier voor gegeven en een subtitel maken mag ook niet volgende buma dat is plagiaat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het nummer 'weerzien' (gezongen en geflopt door/met 2 Force) is geschreven door Alberto Nicolay, 1 van de zangers van Tijdloos! Omdat het nummer door Felibor is geclaimd (gestolen) moest hij het met Tijdloos uitbrengen onder een andere naam! Dus voor dat 2 Force weer een gestolen nummer gaat uitbrengen... En jij weer een vals berichtje gaat schrijven... Zou ik eerst eens even de feiten checken.

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit nummer heb ik jaren geleden al door Alberto Nicolay horen zingen... Velibor heeft de muziek gemaakt en het nummer gestolen! Waarom brengt 2 Force een gestolen nummer uit?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De tekst van het nummer Weerzien en dus ook Hoe gaat het met jou is geschreven door Alberto Nicolay van Tijdloos!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor eens en voor altijd! Het nummer "weerzien" van Velibor Weller is al bij de Buma/Stemra gedeclareerd sinds 1992! Het is dus geplagieerd door Tijdloos! Als iemand met een ideetje komt voor een tekst, en verder het volledige schrijfwerk overlaat aan een professional, betekent dat nog niet dat zo iemand de tekst dan ook heeft geschreven. Bovendien, het ongevraagd veranderen van de titel staat ook een hele hoge boete op, opgelegd door de Buma. Dus Marijke, voordat je weer wat schrijft, check dan zelf even de feiten, en dan wel met de enige rechtmatige schrijver. Want zeg nou zelf, om een fatsoenlijk liedje te schrijven moet je wel enigzins muzikaal zijn. Daar komt bij dat ik het hitschrijven in het verleden al meerdere keren heb bewezen.

    Met vriendelijke Groet,

    Velibor Weller (voor de schrijvers onder ons: Met een "V" dus!)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En toen was het stil,......Dank je Velibor voor je reactie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dus Velibor...
    Iemand, in dit geval Alberto Nicolay, komt met een idee voor een nummer en laat het door jou uitwerken...

    Dan steel jij het idee en het nummer...

    Nou artiesten.. opgepast! Ga niet met je idee voor een nummer naar Velibor want dan is het opeens zijn nummer!

    BeantwoordenVerwijderen