maandag 1 februari 2010

DIO biedt nieuwe rappers een kans

DIO feat. Jayh, Adonis, Kleine viezerik & Kempi: Cool (69)

2009 was een zeer succesvol voor DIO, het alter ego van de 21-jarige Diorno Braaf. Hij scoorde maar liefs vier hits, waarvan ‘Tijdmachine’ feat Sef de grootste was: #6. ‘Cool’ is zijn zesde notering.

Kempi (echte naam: Jerrely Slager, CuraƧao, 4 mei 1988) heeft nog niet eerder in de Single Top 100 gestaan, maar bereikte in 2008 wel de zevende plaats van de Album Top 100 met zijn album ‘Du zoon’.

Jayh, volledige naam Jaouad Ait Taleb Nasser uit Amsterdam, is ook niet geheel onbekend. In 2005 produceerde hij het nummer ‘Wat wil je doen dan?’ van the Partysquad! (#12). In 2008 werkte hij mee aan het album ‘Who the fuck is Ado’nis’ van Adonis. En in datzelfde jaar was hij te horen op ‘Waar ik sta’ van Baas B. (#74).

Blijven dus over Adonis en Kleine viezerik. Adonis Smith werkte al eerder samen met Kempi en is te horen op ‘Kunst en vliegwerk’ van Flinke namen en op ‘’t Draait om hetzelfde’ van the Opposites.





Rond 1997/1998 was Kleine viezerik (KV) danser in een streetdance groep en ontwikkelde zijn passie als artiest. Zijn grootste ambitie, rappen, nam hij niet echt serieus. Tot de dansgroep uit elkaar viel, en hij zich ging verdiepen in het schrijven van teksten. Ervaring deed hij op in Rimes connect en Hinderlijke straat schoften. Met Fenomeen begint hij Onderinvloed. In 2004 geeft KV eindelijk toe aan zijn ambitie en wordt rapper en twee jaar later neemt hij zijn eerste single op: ‘Rolle als een G’. Vorig jaar bracht hij de track ‘Mooi kwaai boi’ uit. Volgens eigen zeggen stamt de naam Kleine viezerik uit de tijd dat hij een kleine jongen was en altijd Milkshake op zijn schone T-shirt morste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten