vrijdag 5 februari 2010

Hitflits: Wesley en Carol Emerald binnen op #1

Het zal je niet verbazen dat ‘You raise me up’ van Wesley, binnenkomt op de eerste plaats van de Single Top 100. Een week geleden won Wesley Klein de tweede editie van Popstars met een overwicht van 7% op Kim Stolker. Direct na de uitzending kon het nummer gedownload worden en dat is dan ook veel gebeurd. ‘You raise me up’ knalt binnen op #1, met een overwicht van 60% op ‘No surrender’ van Kane en Carice van Houten, die zakt naar de tweede plaats. Red!, winnaar van de eerste editie van Popstars, bestaat sinds vorige week vrijdag niet meer.

Een #1 zit er (nog) niet in, maar een top 10-positie wel voor ‘Groeten uit Brabant!’ van New kids, dat stijgt van 23 naar #8.

Nog een week en dan is het Carnaval. Er staan nu al zo’n 25 feestplaatsje in de Single Top 100. ‘Het leven is een feest’ van Patty Brard op #21, is één van de nieuwste aanwinsten. Het nummer is geschreven door Emile Hartkamp en Norus Padidar, die veel schrijven voor Frans Bauer.

Naast de binnenkomst van Popstarwinnaar Wesley met ‘You raise me up’ op #1, is er nog een andere binnenkomer van een deelnemer aan meerdere talentenjachten. Rachel Kramer maakte van 2001 – 2003 deel uit van K-otic, dat in 2001 de hit van het jaar scoorde met ‘Damn (I think I love you)’. In 2005 haalde ze de halve finale van ‘In de huid van …’ en vorig jaar werd ze tweede bij X-factor, dat gewonnen werd door Lisa. Binnenkort komt Rachel met haar eigen album, waarvan ‘Cause I (complete you)’ de eerste single is, die binnenkomt op #38.

De overige binnenkomers:
#56 Gorillaz feat. Mos Def & Bobby Womack: ‘Stylo’ (3FM Megahit deze week)
#68 Rob van Daal: ‘Marie Louise’
#72 David Guetta feat. Kid Cudi: ‘Memories’ (met een sample van ‘Right here right now’ van Fatboy slim)
Heeren van Holland: ‘Adieu mijn kleine garde officier’
#76 Kontrust: ‘Bomba’
#86 Jan van Leliveld: ‘Een roos alleen voor jou’
#88 DJ Tony.NL: ‘Klezmer’
#89 Bert Heerink: ‘Panic attack’
#92 Heeren van Holland: ‘Adieu mijn kleine garde officier’
#94 de Teddyboys: ‘Wij zijn nog steeds vrijgezel
#95 Joss van Oss: ‘Zachte G harde L’
#97 the Cooldown café: ‘Polonaise Hollandaise’
#100 Albert Nicolay: ‘Wat jij wil’

Na twee weken staat Caro Emerald weer bovenaan. Twee weken geleden was dat met de single ‘A night like this’, dat deze week zakt naar de derde plaats. Deze week is het weer raak, nu met haar debuutalbum ‘Deleted scenes from the cutting room floor’, dat binnenknalt op de eerste plaats van de Album Top 100. ‘A dreamed a dream’ van Susan Boyle volgt op 56%. ‘MaMaSé!’ van K3 zakt van de eerste naar de derde plaats. Maar of het definitief is?

‘Smoke’ van Lisa Lois kwam op 5 december binnen op de zesde plaats. Daarna is het album gaan zakken tot #27 vorige week als voorlopig dieptepunt. Maar in de tiende week komt het sterk terug en stijgt terug naar de zesde plaats.

‘Courage of others’ is het derde album van vijfkoppige band Midlake uit Texas. De band is in 1999 door jazz studenten van de universiteit van Noord Texas. In 2004 verscheen ‘Bamnan and slivercork, twee jaar later gevolgd door ‘The trials of Van Occupanther’. Voor ‘popprofessor’ Leo Blokhuis is ‘Courage of others’ het beste album van dit moment. Het zal hem dan ook goed doen dat het album op #31 binnenkomt.

De andere binnenkomers:
#22 Destine: ‘Destine’
#27 Nick Jonas & the Administration: ‘Who I am’, solo-album van Nick Jonas van de Jonas brothers. Nick nam het album in acht dagen op met producer John Fields en de leden van the Administration: Michael Bland (drums), Tommy Barbarella (keyboards) (beide voormalige New power generation) en David Ryan Harris (gitaar)
#35 Cuby and the Blizzards: ‘Collected’
#36 Corinne Bailey Rae: ‘The sea’, tweede album van Britse zangeres na ‘Corinne Bailey Rae’ uit 2006.
#45 Pat Metheny: ‘Orchestrion’, Amerikaanse jazzgitarist op tournee door Nederland met zijn ‘eenmans’ orkest. ‘Orchestrion’ is een project waar hij al zo’n 47 jaar (sinds zijn negende) van droomt
#73 José James: ‘Blackmagic’, zijn moeder komt uit Ierland, zijn vader uit Panama, zelf is José James geboren in Minneapolis. Hij trok naar New York voor de opname van zijn tweede album.
#75 Lil’Wayne: ‘Rebirth’

Na het weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman. Dan weten we ook wie ons land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival in mei in Oslo. Aanstaande zondag mogen vijf Nederlandse acts hun uiterste best doen, om de vakjury en de mensen in de zaal te overtuigen van hun kunnen. Die acts zijn, met tussen haakjes hun coach: Loekz (Frans Bauer), Sieneke (Marianne Weber), Marlous (Corry Konings), Vinzzent (Grad Damen) en Peggy Mays (Albert West). Één ding weten we nu al zeker, wat het nummer wordt dat de deelnemers gaan zingen. ‘Ik ben verliefd, shalali’, geschreven door Pierre Kartner. De Nationale finale wordt zondag live uitgezonden door de TROS op Nl.1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten