dinsdag 13 april 2010

Bassjackers gaven #1-hit weg

Bassjackers feat. Bizzey: Stronger (100)

Ralph van Hilst en Marlon Flohr kenden elkaar al sinds de middelbare school, maar wisten niet dat ze dezelfde passie deelden voor house muziek. Ralph was wat aan het experimenteren met muziek op de computer en Marlon was voornamelijk bezig met uitgaan, maar was wel geïnteresseerd in het dj-en. Vervolgens schafte Marlon apparatuur aan en ging zich bekwamen in het dj-en. Aan Ralph vroeg hij om wat tracks te maken, die hij dan als dj zou kunnen draaien. Toen die samenwerking klikte, hebben ze begin 2007 de krachten gebundeld onder de naam Bassjackers.

Sindsdien maakten de heren uit Noord-Brabant diverse remixen die op de ‘Sneakerz summer sessions’ belandden en door gerenommeerde dj’s werden opgepakt. Maar het is natuurlijk veel leuker als je met een eigen plaatje doorbreekt en dat ziet er nu naar uit met de binnenkomst van ‘Stronger’.

#1-hit weggegeven

Maar wist je dat ze al een #1-hit hebben gescoord? ‘Rap das armas’ van Cidinho e Doca werd begin 2009 een gigahit door de remix die de Helderse dj Quintino er van gemaakt had. Maar die remix was eigenlijk van Bassjackers! Op verzoek van Quintino hadden ze hem een beat gegeven die ze nog hadden liggen. Aangezien ze destijds vonden dat deze sound niet bij hen paste, gaven ze Quintino toestemming de track uit te brengen, waarvoor ze een kleine vergoeding kregen. Als ze geweten hadden dat ‘Rap das armas (Quintino remix)’ zo’n succes zou worden, hadden ze vast wel een knieval gemaakt …

De zang op ‘Stronger’ is van Bizzey, die al drie hits op zijn naam heeft staan. Bizzey (echte naam Leonardo Roelandschap, Amersfoort, 11 mei 1984), wist al jong wat hij wilde: het podium op! Eerst werd dat als breakdancer, maar al snel ontwikkelde hij zich tot rapper, zanger en songschrijver. Zijn eerste eigen track was ‘Tell me to stop’. In 2006 trad hij regelmatig op met Don Diablo, en een jaar later nam hij met hem de track ‘This way (too many times)’ op, dat tot nu toe zijn grootste hit is (#28). Momenteel werkt Bizzey aan projecten met internationale dj’s/producers en hoopt nog deze zomer met een eigen album te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten