zondag 30 mei 2010

Aure Dione zocht inspiratie bij de aboriginals

Aura Dione: I will love you Monday (365) (58)

Afgelopen zaterdag eindigde ‘In a moment like this’ van Chanée & N’evergreen, de Deense inzending, op de vierde plaats tijdens het Eurovisie Songfestival in Oslo, Noorwegen. Winnaar werd de Duitse zangeres Lena met ‘Satellite’. Aura Dione is landgenoot van de Deense inzending, zij werd geboren op 21 januari 1985 in Kopenhagen, de Deense hoofdstad.

De liefde voor de muziek heeft Aura van haar ouders. Haar moeder is van Franse, haar vader van Spaanse oorsprong. Beide waren hippies en zeilden de halve wereld met haar rond. Het gezin vestigde zich op het eiland Bornholm en daar begon de (muzikale) scholing van Aura Dione. Op haar achtste schreef ze haar eerste liedje. Tijdens haar studie verhuisde ze naar Australië om daar inspiratie op te doen bij de aboriginals, de oorspronkelijke bewoners. Het resulteerde in het nummer ‘Something from nothing’, waarmee ze in 2007 haar debuut maakte.

In 2008 verscheen haar debuutalbum ‘Columbine’, waarvan de single ‘Song for Sophie – I hope she flies’ de eerste plaats haalde van de Deense hitparade. De opvolger, ‘I will love you Monday’ kwam #4. Maar met de toevoeging (365) haalde het begin 2010 de eerste plaats van de Duitse hitparade. En nu is ‘I will love you Monday (365)’ ook naar ons overgewaaid en komt binnen op #58.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten