zondag 30 mei 2010

Graffiti6 zag de samenwerking eerst niet zo zitten

Graffiti6: Stare into the sun (47)

Twee jaar geleden ontmoetten singer/songwriter Jamie Scott en DJ/producer Tommy Danvers elkaar. Hoewel ze er weinig vertrouwen in hadden, wilden ze samen frisse popmuziek maken, zonder zich daarbij enige beperking op te leggen. De samenwerking sloot aan en levert een mix op van hiphop, soul, pop, rock, funk, house en akoestische klanken. Tijdens één van die sessies ontstond ‘Stare into the sun’, dat eigenlijk niet bedoeld is als single, maar inmiddels het visitekaartje van Graffiti6 is geworden.

Jamie Scott had een tijdje zijn eigen groep Jamie Scott & the town en bracht een aantal albums uit. Hij toerde met Alicia Keys in Europa en Azië. Tommy Danvers werkte samen met onder andere Kanye West en Jay-Z. In 1991 produceerde Tommy ‘I’m too sexy’, de wereldhit van Right said Fred.

In het Verenigd Koninkrijk ging 20% van de opbrengst van ‘Stare into the sun’ naar de ‘Heroes campaign’ van het tabloid the Sun, dat geld inzamelt voor familie van militairen die getroffen zijn. In ons land is ‘Stare into the sun’ bekend geworden door het gebruik in de reclamespot voor het biermerk Wieckse Witte en de 3FM Megahit. Het tekenfilmpje werd gemaakt door Jimi Crayon, die de visuele kant van de muziek verzorgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten