zondag 30 mei 2010

Fans doorslaggevend voor keuze derde single

Caro Emerald: That man (65)

Door het grote succes van ‘A night like this’, ging haar vorige single, ‘Back it up’ op 20 maart op herhaling en sindsdien staat Caro Emerald met beide nummers genoteerd; ‘A night like this’ op #10, ‘Back it up’ op #63. Daar komt deze week nog een nummer bij, want ‘That man’ komt binnen op #65, waarmee ze nu tegelijk met drie hits genoteerd staat. In november lukte B-yentl dat twee weken achtereen met ‘No one but you’, ‘Miracle’ en ‘Nowhere to run’.

Met het oog op de vele festivals (afgelopen weekend Pinkpop), zal de hegemonie van Caro nog wel even aanhouden. Haar album ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ staat zeventien weken genoteerd, waarvan zestien weken op #1! Kortom, het kan niet meer stuk voor Caro.

Met zo’n groot succes ligt de druk op het kiezen van een single erg hoog. De keuze voor ‘That man’ was niet vanzelfsprekend, maar aangezien de fans het haar beste nummer vinden (#1 op de cd, dus niet zo gek), werd dat de nieuwe single. Bovendien is het nummer jazz georiënteerd, waardoor iedereen meteen weet wat er van het album te verwachten is. De man die aan het eind van het nummer te horen is, is de Canadees Vincent Degiorgio. In november 2008 schreef hij samen met David Schreurs in Toronto, zeven nummers voor het album, waaronder ‘That man’. De scratch op het nummer is van Kypski.

En wat dat album betreft, daar zullen we het nog even mee moeten doen. Want naast de vele festivals, promotiebezoeken aan het buitenland (‘Back it up’ komt in augustus uit in Frankrijk), heeft Caro geen tijd voor het opnemen van nieuwe nummers! Wellicht dat op 23 december, tijdens haar concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam, er al wel wat nieuws te horen zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten