vrijdag 18 juni 2010

Hitflits: (nog) geen #1 voor Jan Smit!

Dat moet er inhakken in Volendam: de keten van negen onafgebroken #1-hits van Jan Smit is doorbroken, want ‘Terug in de tijd’, de nieuwste single van Jan Smit komt niet binnen op de eerste plaats van de Single Top 100, maar slechts op #4!

Sinds 2007 kwamen al zijn singles op #1 binnen, met uitzondering van ‘Mi rowsi (tuintje in mijn hart)’, de goede doelensingle met Damaru. Als we het breder trekken en ook de #1-hits meenemen die alsnog op #1 kwamen, mist nu Jan zijn tiende achtereenvolgende #1. Dat betekent dat Marco Borsato (voorlopig) ongeslagen bovenaan staat met tien achtereenvolgende #1-hits. En daarover gesproken, ‘Schouder aan schouder’ van Marco Borsato & Guus Meeuwis staat voor de derde week bovenaan.

Tussen de nummers 1 en 4, hebben Yolanda be cool feat. Dcup met ‘We no speak Americano’ (op 2 van 3) en K’naan met ‘Wavin’ flag’ (op 3 van 4) zich genesteld. ‘Waka waka (This time for Africa)’, het officiële WK lied 2010 van Shakira feat. Fresleyground stijgt van 8 naar #5 en staat nu één plekje hoger als een maand geleden.

Na de 2-0 overwinning op Denemarken afgelopen maandag, neemt de Oranjekoorts toe. Zo ook het aantal WK, of daaraan gerelateerde, hits. En dan kan Gerard Joling natuurlijk niet ontbreken. Zijn #1-hit ‘Ik leef mijn droom’ heet nu ‘Alweer een goal!’ en komt binnen op de negende plaats. Het is zijn 55ste hit en éénentwintigste top 10-notering.

Dankzij het gebruik daarvan in een reclamespot van Nike, één van de hoofdsponsors van het WK 2010, gaat ‘Hocus pocus’ van Focus na 39 jaar op herhaling op #48. In 1971 bereikte het nummer de twaalfde plaats. Op #70 komt Mooi wark met haar WK-hit: ‘We zingen en we springen in ’t oranje rond’. En veertien plaatsen lager, op #82 komt Alle 13 Jaanke en het Veers Groot oranje koor met ‘Doelpunt voor oranje’. Meer over de WK-hits, na het weekend in een nieuwe Megaman.

De hits van Wesley, winnaar van Popstars, volgen elkaar snel op. Na ‘You raise me up’ (#1 in februari) en ‘Een ongelofelijke droom’ (#2 in maart), komt Wesley Klein nu al met hit #3: ‘Levenslang’, binnen op #30. Zijn eerste Nederlandstalige album laat nu niet lang meer op zich wachten.

En dan het restant echte binnenkomers:
#43 B.o.b. feat. Haley Williams of Paramore: ‘Airplanes’
#53 Dirk Meeldijk: ‘Jouw accordeon’
#61 Kylie Minogue: ‘All the lovers’
#69 Tim Douwsma: ‘Allebei’
#73 Mike & Colin: ‘Alles is top’
#79 Tiko’s groove feat. Mendonça do rio: ‘Me faz amar’
#83 Ray van der Heijden: ‘Geboren om bij jou te horen’
#88 Hurts: ‘Better than love’
#91 Travie McCoy feat. Bruno Mars: ‘Billionaire’


Het gaat er toch nu echt naar uitzien dat Caro Emerald het record van André Rieu met ‘Strauß & Co.” van twintig weken op #1, gaat evenaren en misschien wel verbreken. Dat duurt nog zeker twee weken, maar in deze tijd vinden geen grote releases plaats en van de rest heeft ze maar weinig te duchten. En dus gaat ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ de achttiende week in bovenaan de Album Top 100. Nog steeds op #2, maar relatief ver van de #1 verwijderd, ruim 50%, staat ‘Colorblind’ van Alain Clark.

Geen hoge eersteweeks noteringen deze week:
#31 Crowded house: ‘Intriguer’
#42 Chemical brothers: ‘Further’
#44 Oasis: ‘Time flies … 1994 – 2009’
#60 Tom Petty & the hardbreakers: ‘Mojo’
#73 Sarah McLachlan: ‘The laws of illision’
#75 Markus Schulz: ‘Do you dream’
#91 Musical Mary Poppins
#92 Drake: ‘Thank you later’

Op naar een, laten we hopen, spannende wedstrijd morgenmiddag tegen Japan. En daarna zetten we ons weer aan een nieuwe Megaman met onder andere een tussenstand van de WK-hits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten