dinsdag 24 augustus 2010

Charlie Dée schreef liedje voor reclamespot

Charlie Dée: Have it all (87)

Twee jaar geleden, dook Charlie Dée (= Renée van Dongen, Rotterdam, 22 augustus 1977) in de huid van Joni Mitchell, één van haar grote inspirators. Ze deed dat op de Parade met de voorstelling ‘A tribute to Joni’, dat zo goed werd ontvangen, dat ze daar in 2009 de theaters mee inging. In september verscheen de live registratie op de cd//DVD ‘Tribute to Joni Mitchell’. De laatste voorstelling was in januari 2010, maar begin 2011 volgt een reprise.

Voordat Charlie in 2008 haar ode aan Joni Mitchell bracht, één van de zangeressen die naast Rickie Lee Jones en Fiona Apple haar beïnvloed hebben, leverde ze twee albums af. ‘Where do girls come from’ (#60 in 2006) en ‘Love your life’ (#46 in 2007). In februari zat ze in Nashville om liedjes te schrijven.voor haar derde album ‘Husbands and wives’, dat volgende maand uitkomt. Het titelnummer stamt al uit begin 2009 toen ze het voorprogramma deed van A balladeer.

reclamespot

‘Have it all’ is de eerste single van het album en werd in 2008 gebruikt in een commercial voor uitvaartverzekeraar Dela. Ze schreef het nummer in september van dat jaar, waarvan ze dacht dat het perfect zou zijn voor de nieuwe reclame van Dela. Vervolgens stuurde ze het nummer op en twee weken later kreeg ze van de directeur een belletje dat hij het nummer graag wilde gebruiken. Ondanks dat de reclame al lang niet meer te zien is, is het nummer op internet nog steeds populair, mede dankzij de remix van Tiësto. Dit op verzoek van het management van Charlie Dée zelf. Bij de oorspronkelijke versie is een erg mooie videoclip gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten