dinsdag 24 augustus 2010

Sam bestaat echt

Tim Knol: Sam (32)

Een jaar geleden was Tim Knol op Lowlands om een platencontract met Excelsior te tekenen en naar andere bandjes te kijken. Afgelopen zaterdag stond hij er zelf om kwart voor 12 ’s ochtends, een tijdstip waarop veel bezoekers langzaamaan wakker worden en dus werden er niet veel mensen verwacht. Maar het tegendeel bleek: de India-tent barstte uit z’n voegen van wakkere muziekliefhebbers. Sommige met een T-shirt aan met de tekst ‘Tim Knol is vet’, een grapje van zijn promotor.

Knolopeen

Tim Knol is niet alleen vet, maar ook hot. In navolging van de Twitteractie van Dries Roelvink, was er de afgelopen week ook een actie voor hem opgestart: ‘#knolopeen’. Initiatiefnemer is van Wouter Louwerens uit Noordwijk, die het idee in de kroeg kreeg. Wouter: “Als zoiets met Dries Roelvink kan, waarom dan niet met meer kwalitatieve muziek? Ik vind het al jaren jammer dat bands als Johan en Tim Knol een minder groot publiek krijgen dat ze verdienen.”

Tim was nogal overdonderd door de actie, maar vind het eigenlijk ook wel leuk. Hij zegt daarbij wel nadrukkelijk dat hij niet zelf de actie heeft opgestart: “daar ben ik veel te ijdel voor!” Hoewel de Twitteractie aardig wat volgers kreeg (waaronder VPRO’s 3 voor 12 en Leo Blokhuis), heeft dat zich (nog) niet vertaald in een hoge positie voor ‘Sam’. Voorlopig moet Tim genoegen nemen met een 32ste plaats en dat is al hoger dan #50, wat hij het hoogst haalbare achtte.

Sam bestaat echt

Tim is een echte vinylfanaat en is dan ook beretrots dat ‘Sam’ ook op een vinylsingle te koop is. De b-kant is de live versie van ‘Sam’, opgenomen in Paradiso. Tim over het nummer: “Sam gaat over een bestaand persoon, maar ik zeg niet wie. He is iemand die op het randje leeft, met veel alcohol en drugs. Hij streeft een rock ’n roll lifestyle na, terwijl dat in Nederland eigenlijk niet bestaat. Herman Brood was de enige echte rocker die we hadden”. In de videoclip wordt het leven van ‘Sam’ in beeld gebracht door Jean-Marc van Tol bekend Fokke & Sukke en DWDD.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten