maandag 9 augustus 2010

Lily Allen zingt favoriet nummer opnieuw in

Professor Green feat. Lily Allen: Just be good to green (95)

Professor Green (=Stephen Paul Manderson, Hackney, Oost-Londen, 27 november 1983) had het nummer ‘Just be good to green’ in 2007 opgenomen met Neon Hitch als zangeres. Maar het platenlabel the Beats deed er verder niets mee. In 2009 sloot hij een contract met Virgin records en kwam hij via Facebook in contact met Lily Allen en vertelde haar van de track, dat één van haar favoriete nummers bleek te zijn. Daarop stelde ze voor om de zang van ‘Just be good to green’ opnieuw op te nemen dat vervolgens op zijn debuutalbum ‘Alive till’ I’m dead’ terecht kwam.

een en al gejat

‘Just be good to green’ is afgeleid van ‘Dub be good to me’ van Beats international uit 1990 dat daarmee tot de tweede plaats kwam. Die hadden het echter niet van zichzelf, maar sampleden meerdere nummers. Allereerst het begin dat ‘geleend’ werd uit ‘Guns of Brixton’ van the Clash (1979), die hen daar jarenlang voor achtervolgden. Vervolgens ‘L’uomo dell’ armonica’ uit de film ‘Once upon a time in the west’ met de muziek van Ennio Morricone (1969). En daarnaast natuurlijk ‘Just be good to me’ van the S.O.S. band (#22 in 1983), die ook keurig als componisten worden vermeld. Beats international was echter niet de eerste die de S.O.S.-band compositie coverde. Al in 1988, twee jaar voor Beats international dus, namen Cocoa Tea, Shabba Ranks & Rebel Princess hun versie op.

en gecoverd

Na Beats international volgden onder andere Papa san (als ‘Dancehall good to we’, #20 in 1991), Faithless met Dido (in 2002) en Markques met ‘Sunset in Rio’ (#78 in 2003).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten