zondag 12 september 2010

Gouden single voor Wesley Klein

Wesley Klein: Een mooie dag (59)

In februari scoorde Wesley Klein als kersverse winnaar van Popstars, een #1-hit met ‘You raise me up’. Inmiddels zijn daar meer dan 10.000 exemplaren van verkocht, goed voor goud dus. Afgelopen donderdag, 9 september, ontving hij die tijdens de Buma NL Awards. Tevens won hij de award voor ‘grootste talent 2010’. ‘Een mooie dag’ is alweer de vierde hitsingle voor Wesley. Alle nummers staan ook op zijn album ‘Vandaag en morgen’, dat twee weken geleden, na zeven weken, uit de Album Top 100 verdween, met als hoogste plaats #5.

prijzen voor het Nederlandse lied

De Buma NL Award-uitreiking op 9 september was de eerste awardshow voor het Nederlandstalige lied. In’s-Hertogenbosch vond het tweedaagse evenement Buma NL plaats, een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra. De Awardshow was het afgelopen weekend te zien op Sterren.NL. Tja, als ze zo’n evenement niet landelijk uitzenden, wordt het nooit wat natuurlijk.

Nog even alle winnaars van een Buma NL Award op een rijtje:
- Frans Duijts: ‘beste zanger’ (hij kreeg ook een platinaplak voor zijn debuutalbum ‘Zo ben ik mezelf’)
- Glennis Grace: ‘beste zangeres’
- Nick & Simon: ‘beste groep’
- Edwin van Hoevelaak: ‘beste auteur’, auteur en producer van onder andere Nick & Simon en Jeroen van der Boom
- Emile Hartkamp: ‘lifetime achievement award’, schrijft en produceert voor onder anderen Frans Bauer, Marianne Weber, Koos Alberts en Corry Konings

Geen opmerkingen:

Een reactie posten