zondag 12 september 2010

Milow naast vriend nu ook platenbaas van Nona Mez

Nona Mez & Milow: Hard luck stories (84)

Nona Mez (= Geert Maris) en Milow (= Jonathan Vandenbroeck) kennen elkaar al jaren. De twee ontmoetten elkaar zo’n tien jaar geleden in het STUKcafe in Leuven, de plaats waar ze beide zijn geboren. Mez werd door Tom Helsen, een andere Belgische zanger, aan Milow voorgesteld met de aankondiging: “dit is de toekomst van de Leuvense muziek”. Ze woonden bij elkaar in de buurt en Milow heeft zelfs nog in de keuken van Mez opgenomen. In 2004 was Mez zijn geluidsman tijdens optredens. In datzelfde jaar deed Milow mee met Humo's Rock Rally en brak door met ‘You don’t know me’. Mez had in 1996 al meegedaan met de band Fungus, maar miste op een haar na de finale. Nona Mez is een verbastering van No names

uit handen geven

Vijftien jaar deed hij alles zelf tot en met de productie van zijn drie albums en de EP die verschenen tussen 2002 en 2007. Niet omdat het hem zo goed uitkwam, maar omdat hij geen geld voor een producer had. Op het dubbelalbum ‘Radio rain & hard luck stories’ heeft hij voor het eerst alles uit handen gegeven. ‘Radio rain’ werd geproduceerd door Wim Janssens, bij ‘Hard luck stories’ zat Jo Francken achter de knoppen.

Op ‘Hard luck stories’ staan nummers van eerdere albums, waaronder het titelnummer dat origineel afkomstig is van de EP ‘The right one for me’ uit 2007. De nieuwe versie nam Mez op met Milow. Hoewel Mez een eigen label heeft, ‘Ten digit binary’, is het dubbelalbum uitgebracht op ‘Homerun’, het label van Milow, waarbij zijn vriend dus ook zijn platenbaas is! Milow kwam zelf met het idee om ‘Hard luck stories’ opnieuw op te nemen, maar vond het niet passen op ‘Radio rain’. En dus kwamen ze te praten over een dubbelalbum, waarbij Mez op het tweede album alleen met zijn stem en gitaar is te horen. Mez: “Wij hebben de plaat gemaakt vanuit liefde voor ons vak, omdat wij geven om het album.” Milow: “We geloven allebei sterk of iets goed of slecht is, een middenweg is er niet”.

geen concerten in Belgiƫ

Dan nog even over Milow. Hij heeft momenteel succes in Duitsland. Wereldwijd zijn er zo’n 600.000 albums van hem verkocht. Hij zal echter niet veel in eigen land optreden. Milow: “ik heb het gevoel dat ze het hier wel al gezien hebben en dat ik beter pas na een volgende plaat weer concerten zal geven in BelgiĆ«.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten