maandag 11 oktober 2010

Arcade fire kende diverse bezettingen

Arcade fire: We used to wait (95)

Hoewel Win Butler al in 2000 de naam Arcade fire gebruikte tijdens optredens, is de groep later ontstaan. Butler, geboren in Houston, Texas, vertrok in 2001 naar Montreal, Quebec in Canada, om religie te gaan studeren. Intussen probeerde hij een band rond zich te verzamelen, iets wat hij in Boston ook had geprobeerd, maar wat mislukte. Dit keer lukte het hem wel en begon hij samen met Régine Chassagne, die later zijn vrouw zou worden, nummers te schrijven. De naam Arcade fire komt uit de jeugd van Win Butler, uit een verhaal over een arcadehal die afbrandde, waarbij de kinderen nog opgesloten waren in het gebouw.

In 2003 verscheen de EP ‘Arcade fire’, een jaar later gevolgd door het album ‘Funeral’. In 2007 kwam de groep met ‘Neon bible’, waarvoor ze een Juno Award (Canadese Grammy Award) kreeg in de categorie ‘beste alternatieve album’. Hun derde album ‘The suburbs’ werd zeer goed ontvangen en bereikte in augustus de vierde plaats in de Album Top 100. ‘We used to wait’ is daarvan de eerste single.

In de afgelopen jaren heeft de band diverse bezettingen gekend. Naast Win en Régine, bestaat de huidige bezetting uit Richard Reed Parry, William Butler (de broer van Win), Tim Kingsbury, Sarah Neufeld en Jeremy Gara.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten