maandag 11 oktober 2010

Mafia neemt de leiding over

Swedish house mafia vs Tinie Tempah: Miami 2 Ibiza (1) *** hoogste eerste weeks / eerste week op #1 ***

Helaas voor Bruno Mars, want hij heeft maar één week kunnen genieten van zijn eerste plaats met ‘Just the way you are’. Na een zeer spannende week verliest Bruno met slechts 1,3%, de strijd om de #1 van de Swedish house mafia vs Tinie Tempah met ‘Miami 2 Ibiza’. Wat de Swedish house mafia met ‘One’ niet lukte, het nummer stond vier weken op de derde plaats, lukt hen nu wel met ‘Miami 2 Ibiza’, #1 komen.

droomdebuut

Net als op ‘One’ waar de mafia hulp kreeg van Pharrell, worden ze op ‘Miami 2 Ibiza’ ook bijgestaan. Nu door Patrick Chukwuem Okogwu Jr. (Plumstead, Londen, 7 november 1988), beter bekend als de Britse rapper Tinie Tempah. In de Britse hitparade kwam de single afgelopen zondag op #5 binnen; #1 daar is ‘Forget you’ van Cee-lo Green. Na een #1-hit met de single ‘Written in the stars’ (deze week op #3), scoort Tempah deze week ook een #1-notering met zijn album ‘Dis-overy’. (Helaas is Caro Emerald daar nog steeds niet gesignaleerd).

Het gaat Tempah dus voor de wind. In ons land beleeft hij zelfs een droomdebuut, aangezien ‘Miami 2 Ibiza’ zijn eerste hit bij ons is! We moeten terug naar 2008, voor de voorlaatste Britse act die ook met de eerste hit gelijk een #1-notering binnen haalde. Dat was op 1 maart 2008 Leona Lewis met ‘Bleeding love’. De voorlaatste mannelijke act was op 10 september 2005 ‘You’re beautiful’ van James Blunt.

soundtrack

Op 25 oktober verschijnt het debuutalbum ‘Until one’ van de Swedish house mafia, waar ongetwijfeld nog meer singlehits vanaf zullen komen. Op dat album zal elk lid, Steve Angelllo, Sebastian Ingrosso en Axwell, hun beste nummers bundelen tot één geheel. ‘Until one’ is tevens de soundtrack voor de DVD ‘Take one’ van regisseur Christian Larson (bekend van Lady Gaga, Beyonce, Rammstein en Jennifer Lopez). Hij volgde de afzonderlijke leden twee jaar lang, gedurende 285 optredens en door 15 landen heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten