maandag 22 november 2010

Jochem Myer vrolijkt je op als je in een dip zit

Jochem Myer: Mijn dag! (16)

Tot ieders verrassing lanceerde cabaretier Jochem Myer afgelopen donderdag, in het ochtendprogramma van 3FM dj Giel Beelen, zijn eerste single, ‘Mijn dag!’ Jochem Meyer (Leiden, 22 april 1977), won in 1997 het Groninger Studentencabaret en is sindsdien niet meer weg te slaan uit de theaters. Inmiddels is hij druk aan het schrijven voor zijn vijfde programma, dat de titel ‘Roflol’ heeft meegekregen.

In zijn shows is Meyer, die zelf ADHD heeft, zeer actief. Dit in tegenstelling tot kinderen die leiden aan een energiestofwisselingsziekte. Deze kinderen hebben een bepaald DNA, dat er voor zorgt dat de energie die ze hebben, snel opraakt en het lichaam beschadigd. Uiteindelijk overlijden veel kinderen hieraan.

Sinds 2008 is Jochem samen met Jochem van Gelder ambassadeur voor de Stichting Energy4All. Zij stimuleren acties die geld inzamelen dat nodig is voor onderzoek, want het probleem is oplosbaar, en dat is ook de reden waarom Jochem zich hiervoor sterk maakt. De opbrengsten van de single gaan dan ook volledig naar de Stichting Energy4All.

Mijn dag!’ is niet speciaal geschreven voor deze actie. Kenners van het repertoire van de cabaretier kennen het nummer uit zijn programma ‘Yeee-haa!’ uit de periode 2004 – 2006 en in 2007 verschenen op DVD. Wel heeft Meyer speciaal voor deze actie het nummer opnieuw ingezongen en is het gearrangeerd door Reinout Douma. Jochem: “Als ik zelf in een dipje zit, vrolijkt het mij op, dus dan zal dat ook wel voor anderen gelden.”

Op 18 december zendt de VARA zijn vorige show ‘De rust zelve’ uit, dat een paar dagen later op DVD uitkomt. Als je daar niet vrolijk van wordt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten