zondag 7 november 2010

René Froger: 50ste hit voor een vijftigjarige

Rene Froger: 'k Heb je lief (7) *** hoogste eersteweeks ***

De afgelopen week stond René Froger volop in de belangstelling. Afgelopen vrijdag werd hij 50, dat dinsdag al werd gevierd in Carré in Amsterdam, waar diverse mensen uit de amusementswereld voor hem optraden. Ook zijn drie zoons Maxim, Didier en Danny waren van de partij en brachten een ode aan hun vader. De dag daarop kreeg René uit handen van Topper Jeroen van der Boom een lifetime achievement award uitgereikt voor de verkoop van meer dan 5 miljoen geluidsdragers.

En op zijn verjaardag kreeg hij uit handen van wethouder Gehrels het Ereteken van de stad Amsterdam, voor zijn ‘uitzonderlijke verdiensten voor de stad’. Volgens Gehrels is René, geboren in de Jordaan, en zijn werk, onlosmakelijk verbonden met de stad. “Je kunt de jongen uit de stad halen, maar de stad nooit uit de jongen.”

Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag, is de cd/DVD box ‘'k Heb je lief -50 jaar de hits, m’n fans en het leven’ verschenen. Van ‘Love leave me’, zijn eerste hit in 1987 (#39) tot aan ‘k Heb je lief’, zijn 50ste hit, ze staan er bijna allemaal op. Nou ja bijna allemaal, want twaalf hits haalden de verzameling niet, waaronder ‘The world I threw away’ (#25 in 2002). Buiten de 50 eigen hits scoorde hij er ook nog 6 met de Toppers en eentje met Artiesten voor het Ronald McDonaldhuis.

'k Heb je lief’ is met het nummer ‘Voor haar’ het enige nieuwe werk. Beide nummers komen te staan op een nieuw, Nederlandstalig album, zijn negentiende studioalbum, dat in maart 2011 verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten