dinsdag 15 februari 2011

Dennie Christian maakt schlager van rapnummer

Dennie Christian: Ik ben niet meer van jou … (uit elkaar) (50)

Bij de binnenkomst op 8 januari van ‘Troubadour 2011’ van Ali B & Keizer, wisten we nog niet dat deze formule een succes zou worden. Nog even ter herinnering: Ali B gaat wekelijks in het programma ‘Ali B op volle toeren’ samen met een bevriende rapper op bezoek bij een icoon van de Nederlandse muziek. Ali en de rapper maken een remake van de hit van het icoon, die op zijn beurt aan de gang gaat met het nummer van de rapper.

Sinds die eerste uitzending neemt het aantal kijkers toe, en krijgen de nummers die ontstaan veel lof. In de uitzending van woensdag 9 februari gingen Ali B en Yes-R op bezoek bij Dennie Christian, die vooral in de jaren ’70 grote hits scoorde. Zijn eerste ‘Rosamunde’ (#2 in 1975) werd in de betreffende uitzending volledig gerestyled en kunnen we binnenkort ook in de Single Top 100 verwachten.

Zelf ging Dennie samen met zijn producer Manfred Jongenelis aan de slag met ‘Uit elkaar’ van Yes-R en daar hij het best moeilijk mee. Dennie: “We wilden in het begin op een iets te moderne tour gaan, maar dat ging niet. Uiteindelijk hebben we gekozen om er een ouderwetse commerciële schlager van te maken.” En dat wordt gewaardeerd, want zijn versie ‘Ik ben niet meer van jou … (uit elkaar)’, komt deze week binnen op #50 en levert hem zijn 37ste hit op.

Na deze eerste serie (want er komt zeker een tweede), verschijnt een cd met alle nummers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten