dinsdag 15 februari 2011

Noémie Wolfs leek té goed om waar te zijn (maar is dat ook)

Hooverphonic: The night before (97)

De vaste kern van Hooverphonic bestaat uit Alex Maria Johan Francis Callier en Raymond Geerts, beiden uit het Belgische St-Niklaas. In 1995 noemden ze zich nog Hoover, maar de gelijknamige stofzuigerfabrikant dwong hen een andere naam te kiezen en dat werd Hooverphonic. In ons land scoorden ze drie hits: ‘Mad about you’ (#83), ‘Jackie Cane’ (#100), beide in 2001 en ‘Sometimes’ (#69 in 2003). Dat was nog met Geike Arnaert, zangeres sinds 1997.

Op 10 oktober 2008 heeft Geike de band verlaten voor een solocarrière en kort daarna deden Alex en Raymond de oproep voor een nieuwe zangeres. Meer dan 1000 reacties kregen ze daarop, waaronder een mp3 van Noémie Wolfs uit Scherpenheuvel-Zichem met drie covers waaronder ‘The game of love’ van Santana en ‘Lovin’ you’ van Minnie Ripperton. “Dit is te goed was onze eerste reactie toen we haar hoorden”, laat Alex weten. Sterker nog, ze vertrouwden het niet helemaal, zo perfect klonk de opname, zo van iTunes geplukt. Maar de technicus met wie ze het nummer had opgenomen, verzekerde hen dat zij het echt was. Ze lieten haar komen voor een sessie en lieten het daarbij.

meer keuze nodig

Hoewel beide heren zeer enthousiast waren over Noémie, organiseerden ze nog een auditie tijdens de jaarlijkse Muzikantendag op 14 november. Tot hun verbazing verscheen Noémie daar ook en toen waren ze helemaal overtuigd. Want hieruit bleek ook nog eens haar vasthoudendheid. Bovendien hebben ze het gevoel dat ze met haar verder zullen komen dan met de vier voorgaande zangeressen. Alex: “Ze is feller én mondiger dan Geike en een échte frontvrouw”.

Noémie Maria Alexis Ghislaine Wolfs (Herk de stad, 1988) zingt al haar hele leven en niet de liedjes van Hooverphonic. Ze groeide op met de muziek van Fleetwood mac en Bob Dylan, platen die haar vader draaide. Haar vader was het ook die haar attent maakte op de oproep in 2008, want zelf trok ze op dat moment door Scandinavië. Nog maar zo’n vier maanden geleden beëindigde ze haar grafische opleiding aan de academie van Gent.

er op of er onder

Volgens Noémie krijgt Hooverphonic maar één kans om Geike Arnaert te vervangen. Noémie: “Als het met mij niet lukt, dan is het gedaan voor de groep”. Op 4 november 2010 werd ze in ‘De laatste show’ officieel gepresenteerd als de nieuwe zangeres en drie weken later kwam het album ‘The night before’ uit. Hoewel de nummers al zo’n beetje af waren, heeft ze op de keuze van de nummers wel invloed kunnen uitoefenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten