dinsdag 15 februari 2011

Fysieke cd-single bezorgt 3js tweede #1-hit

3js: Je vecht nooit alleen (1) *** eerste week op #1 ***

Niet geheel onverwachts stijgt ‘Je vecht nooit alleen’ van de 3js naar de eerste plaats van de Single Top 100. De afgelopen week kon je geen tv aanzetten, of het trio zong het liedje in een programma. Daarnaast is het nummer inmiddels ook een favoriet op de radiostations en kwam het binnen op de 34ste plaats van de Airplay Top 50. Al met al genoeg steun dus om hoog te komen, maar genoeg voor een eerste plek? Nee.

cd-single maakt het verschil

De gehele week voerde Adele de voorlopige Single Top 100 aan met ‘Rolling in the deep’. Op donderdag twitterde Jan Dulles nog: “Ik ben boos op Adele als we haar morgen niet van de nummer een af kunnen gooien, maar wat is haar album mooi. Niet normaal”.
Wat is dat laatste zetje dan geweest, waardoor ‘Je vecht nooit alleen’ op vrijdag toch naar #1 is gestegen? Met andere woorden waarover beschikken de 3js wel, maar Adele niet? Het antwoord: een fysieke cd-single met twee extra, Engelstalige, nummers, ‘Satisfied’ (origineel van Jeff Buckley) en ‘Something fine’ (van Jackson Browne). En daarnaast de mogelijkheid om signeersessies te geven bij filialen van de Media Markt. Want dat heeft er voor gezorgd dat ‘Je vecht nooit alleen’, na ‘Wat is dromen’ met Ellen ten Damme, de tweede #1-hit is geworden voor de 3js.

vroegste Eurovisie #1-hit

De nationale inzending voor het Eurovisie Songfestival wordt met het jaar eerder gekozen. Vorig jaar was de nationale finale op 7 februari en bereikte ‘Ik ben verliefd (sha-la-lee)’ van Sieneke op 20 februari de eerste plaats van de Single Top 100. Dit jaar was de nationale finale al op 30 januari, waardoor ‘Je vecht nooit alleen’ van de 3js al op 12 februari de eerste plaats bereikt, een week eerder dan in 2010 dus. En daarmee is het in Nederland de vroegste Eurovisiehit ooit, maar moet het ook langer mee, want het Eurovisie Songfestival is pas op 12 mei.

record (voormalige) #1-hits

Vorige week zakte ‘You and I both’ van Dean Saunders naar de tweede plaats, waardoor er voor de derde achtereenvolgende week twaalf (voormalige) #1-hits in de Single Top 100 stonden. Nu ook de 3js de eerste plaats bereikt hebben, komt het aantal (voormalige) #1-hits op dertien, een nieuw record! Zes van de dertien staan bij de bovenste tien en dat is al drie weken het geval. En het einde is nog niet in zicht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten