zondag 19 februari 2012

Emile Sandé in de voetsporen van Adele

Emile Sandé: Next to me (50) *** hoogste eersteweeks ***

‘Heaven’ was vorig jaar de eerste kennismaking met de Britse zangeres Emile Sandé. Het nummer stond zeven weken genoteerd, maar kwam niet hoger dan de 69e plaats. Wat dat betreft doet ‘Next to me’, binnen op #50, het nu al stukken beter. En het einde is nog lang niet in zicht, want deze week is het de Megahit op 3FM. Daar zal dj Rob Stenders heel blij mee zijn, want hij lobbyde al weken om het zover te krijgen. Aanhouder wint Rob!

Ten tijde van ‘Heaven’ studeerde de in Alford, in de buurt van Aberdeen, Schotland, geboren Adele Emeli Sandé, nog medicijnen aan de universiteit van Glasgow. Inmiddels heeft ze die studie in het vierde jaar afgebroken. Ze heeft het gewoon te druk met haar muzikale carrière, die meer omvat dan zingen, want ze schrijft ook nummers voor anderen, waaronder Cher Lloyd, Susan Boyle en Cheryl Cole. Eind december won Sandé de 2012 Brit Award in de categorie ‘critics’ choice’. ‘Het was alsof er een droom was uitgekomen.’ Voorgaande winnaars waren Florence & the machine, Jessie J en Adele.

‘Next to me’ staat op haar album ‘Our version of events’, dat net als haar single (op #50), de hoogste eersteweeks is in de hitlijsten van deze week; het album komt binnen op de negende plaats. In de Britse albumlijst komt het zoals verwacht binnen op de eerste plaats, met een verkoop van meer dan 100.000 exemplaren. ‘Next to me’ staat daar #2 en in Ierland zelfs op #1.

Als je kans ziet, bekijk dan even de versie van ‘Next to me’, die Sandé gaf in ‘Later’ van Jools Holland. Je weet niet wat je hoort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten