zondag 9 september 2012

Carice van Houten zingt liever dan dat ze acteert

Carice van Houten: Emily (60)

‘Emily’ is niet de eerste notering voor Carice Anouk van Houten (Leiderdorp, 5 september 1976). Ruim twee jaar geleden, op 30 januari 2010, maakte Carice al haar hitparadedebuut met ‘No surrender (live versie)’. Dat nummer had ze tijdens de tv-actie ‘Nederland helpt Haïti’ op 21 januari 2010 live gezongen met Kane. Speciaal voor de actie had Kane de studioversie van ‘No surrender’ al afgestaan, waarvan de download naar #17 steeg. Toen ook de live-versie met Carice beschikbaar kwam, steeg het nummer door naar de eerste plaats.

We wisten dus al dat Carice kan zingen, buiten haar succesvolle carrière als actrice in diverse tv-series (‘In therapie’) en films (‘Minoes’, ‘Zwartboek’, ‘Komt een vrouw bij de dokter’). ‘Emily’ is de eerste single van het album ‘See you on the ice’, dat op 28 september verschijnt. Daar zal het niet bij blijven, want ze verklaarde ‘dat muziek maken het leukste is dat ze ooit gedaan heeft’.

Voordat ze de studio indook voor de opnames, wilde ze eerst wel weten of het wat voor haar was. Ze nam daarvoor een demo op, en dat smaakte naar meer. In eerste instantie wilde ze anderen vragen voor de liedjes, want liedjes schrijven had ze ook nog nooit gedaan.

Maar dan ken je Carice niet en dus ging ze samen met JB Meijers aan het werk. Samen schreven ze in een studio in Brussel een nummer en ook dat smaakte naar meer. En zo kwamen er uiteindelijk zeven nummers van haar op het album, waarop ook een aantal covers staan

In het nummer ‘Particle of light’, wordt ze bijgestaan door Antony Hegarty van Antony and the Johnsons. Carice speelde mee in zijn videoclip ‘Cut the world’. De tekst van ‘Emily’ schreef Carice zelf, de muziek is van JB Meijers en Cas Hieltjes (zanger Go back to the zoo).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten