zondag 9 september 2012

Jan Smit heeft weer alles uit de kast gehaald voor zijn zestiende #1-hit

Jan Smit: Altijd daar / Als ik wakker lig (1) *** hoogste eersteweeks ***

Met een voorsprong van zo’n 13% op de #2, ‘One day / Reckoning song (Wankelmut remix)’ van Asaf Avidan & the Mojos, komt ‘Altijd daar’ van Jan Smit binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. Het levert Jan zijn zestiende #1-hit op, eentje minder dan Marco Borsato (16 op naam en eentje met de coaches uit de eerste twee edities van The voice of Holland) en zes onder het record van the Beatles.
Alles is weer uit de kast gehaald om ‘Altijd daar’ op de eerste plaats te krijgen. Naast de download, is er de gebruikelijke cd-single met een extra nummer, ‘Als ik wakker lig’. Aan beide is een actie gekoppeld: met je aankoopbewijs maak je kans om aanwezig te kunnen zijn bij een miniconcert, aanstaande vrijdag, 14 september.

Over ‘Als ik wakker lig’, het extra nummer dat ook los kan worden gedownload, zegt Jan: “Door gebrek aan tijd is het er niet van gekomen om het op mijn gouden album "Vrienden" te zetten. Het was gewoon nog niet zoals ik het hebben wilde. Nu wel!!”

En tenslotte heeft Jan de afgelopen week een viertal zaken bezocht waar de fans hun cd-single konden laten signeren. Deze sessies hebben er zeker toe bijgedragen dat ‘Altijd daar’ op #1 binnenkomt, van de zestien nu voor de elfde keer.

weer voor een ander

In 2007 schreef Jan het nummer ‘Dan volg je haar benen’, dat een ode was aan zijn toenmalige vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen. Op 17 november 2010 beviel zijn huidige vrouw Liza, van dochter Emma Monique Maria Alida, waarna Jan het nummer ‘Niemand zo trots als wij’ schreef. En nu komt Jan met ‘Altijd daar’, dat hij schreef voor Liza. Behalve dat alle drie de nummers over een bepaalde persoon gingen, bereikten ze ook de eerste plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten