zondag 9 september 2012

The voice of Holland - the blind auditions (2)

Vorige week schreven het al. Nu er tijdens The voice of Holland, na de blind auditions, al nummers kunnen worden gedownload, zullen zeven weken achtereen die nummers een notering krijgen. De eerste blind audition leverde hits op voor de volgende zangeressen, met tussen haakjes de stand vorige week:
#3 (-1) Sandra van Nieuwland: More
#62(19) Maame Jones: Nothing
#81(17) Leona Philippo: Mesmerized

Met uitzondering van de #1-hit van Sandra van Nieuwland, kan het dus snel de andere kant opgaan. Niet zo gek, want er is geen vervolg; de blind auditions zijn van te voren opgenomen. Van Nieuwland heeft niet eens de gelegenheid om publiekelijk uit haar dak te gaan! Van haar horen we pas weer tijdens de eerste van vijf battles op 12 oktober, die ook al van te voren zijn opgenomen, op 22 en 23 augustus. Dus al voor de eerste uitzending van de blind auditions op 24 augustus, wisten de bezoekers van de battle wie er doorgaan, maar mogen daar natuurlijk niets over zeggen. Eigenlijk hoeven zij pas weer op 9 november te gaan kijken als de live shows beginnen.

Wat het kortstondige verloop van de hits uit The voice of Holland betreft, zal dat ook gelden voor de drie nummers die deze week hun opwachting maken (waarover zo dadelijk meer) en de twee volgende week (Charlotte Fisser en Floortje Smit).

Ivar Oosterloo onzeker of muzikale toekomst

Ivar Oosterloo: Hit me baby one more time (10)

Al na de eerste tonen van ‘Hit me baby one more time’ (Britney Spears, #1 in 1999) door Ivar Oosterloo, stond Marco Borsato op zijn stoel. Hoewel de anderen hun stoel ook draaiden, koos Ivar voor Marco. Zoals gezegd, the battles zijn al opgenomen, toch is het maar de vraag of we Ivar daarna nog zullen zien in The voice of Holland.

ongeluk

Want afgelopen donderdag, 6 september 2012, overkwam Ivar een ernstig ongeluk. In de metaalfabriek waar hij werkt, raakte zijn rechterhand in een machine en werd deze verbrijzeld. Doordat de hand enorm is gezwollen, kan Ivar daar niet eerder dan de komende week aan worden geopereerd. Sowieso mag hij zijn hand zes weken niet gebruiken en het is nog maar de vraag of hij ooit weer gitaar kan spelen.

Ivar Oosterloo (Deventer, 15 september 1991) leerde al op zijn tiende gitaar spelen, zat in diverse bandjes en deed in 2007 mee aan Idols-4; hij viel af tijdens de theaterrondes. Daarna vormde hij met andere kandidaten de boyband IDSF, dat een kort leven was beschoren. Want Ivar wilde solo verder. Met Llewy is Sel, zanger van Relax, schreef hij een aantal nummers voor een album dat nu misschien nooit zal verschijnen. In oktober 2011 bracht hij als Key Largo de single ‘Am I lost’ uit.

Barbara Straathof wil meer van uit het hart leven

Barbara Straathof: Make you feel my love (23)

Ook bij de auditie van Barbara Straathof met ‘Make you feel my love’ (van Bob Dylan en bekend geworden door Billy Joel en Adele), draaiden alle coaches hun stoel, en in navolging van Ivan (zie onder #8), koos ook zij voor Marco Borsato.

Barbara Straathof, geboren in 1975, zat op scholen in Zoetermeer en Leiden. Ze volgde de studie Culturele & Maatschappelijke vorming bij de Hogeschool Leiden. Met muziek is ze altijd al bezig, zo’n 12 jaar had ze een eigen band. Door gebrek aan tijd (ze werkte als productiemanager bij Endemol (Big brother), IdTV (America’s next topmodel) en SBS (Popstars) en momenteel bij Eyeworks (Obese)), kwam het er niet van om het solo ook te proberen. Nu neemt ze die tijd wel, want ‘ze wil meer van uit het hart leven’.

Nicola Ebbink begon bij Kinderen voor kinderen

Nicola Ebbink: Video games (43)

De derde aanwinst uit The voice of Holland, Nicola Ebbink, kreeg alleen de goedkeuring van Nick & Simon, die vrij snel omdraaiden toen ze het nummer ‘Video games’ (La Del Rae, #3 in 2011) inzette.

Op 28 november viert Nicola Ebbink haar 19e verjaardag, als de live shows in volle gang zijn. Aangezien the battles al zijn opgenomen, weet ze dus al of ze dan nog al dan niet meedoet in The voice of Holland. Dat moet voor haar, maar ook voor alle andere kandidaten die de blind auditions hebben overleefd, heel raar zijn.

Kinderen voor kinderen

Nicola zingt al haar heel jonge leven, op haar vierde nam ze zangles. Van 2004 – 2006 maakte ze deel uit van Kinderen voor kinderen en was ze de leadzangeres in de liedjes ‘Doe maar dik’ (deel 24) en ‘Helemaal top’ (deel 25) en ‘Bewegen’ (deel 26, 2005). Daarnaast zong ze mee op ‘Voor AziĆ«’ (#41 in 2005), een bewerking van de tune van ‘Kinderen voor kinderen’ voor de actie ‘Nederland helpt AziĆ« – giro 555’, voor de slachtoffers van de Tsunami in de Indische Oceaan. ‘Video games’ is dus niet haar eerste hitnotering.

The Voice

In december 2011 trad Nicola op in ‘VIP live’ in Amsterdam, een podium waar jonge, getalenteerde of bekende artiesten zich aan een groot publiek kunnen presenteren. Ze zong daar onder andere ‘It's a man man's world’, een nummer dat ook op het internet belandde. De deelname aan The voice was niet haar eigen idee, maar dat van haar moeder, die haar opgaf. We zijn benieuwd hoever ze komt, zij weet het al! Tot 14 september bevindt Nicola zich in het buitenland, we nemen aan voor vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten