zondag 21 april 2013

Nielson strikt Miss Montreal voor duet

Nielson & Miss Montreal: Hoe (14)

Afgelopen donderdag, tijdens de 3FM awards, was het de eerste keer dat Nielson weer zong, sinds hij in januari is geholpen aan een poliep en groeven op zijn stembanden. Naast een stukje van zijn #3-hit ‘Beauty & de brains’ uit 2012, deed hij ook het nummer ‘Hoe’, samen met Sanne Hans oftewel Miss Montreal.

Nielson Littooij, zoals hij volledig heet, deed vorig jaar mee aan De Beste Singer Songwriter van Nederland. Op de afterparty van de finale, op 27 augustus, sprak hij Sanne aan, dat hij graag met haar een liedje wilde opnemen, dat hij had liggen en al met een andere zangeres had opgenomen. Dat leek haar wel wat, en dus vroeg ze hem het nummer haar te mailen.  Dat deed hij en korte tijd later namen ze het nummer ‘Hoe’ op. Als tegenprestatie schreef Nielson een nummer voor haar, ‘Het meisje van het oosten’, dat ze tijdens haar theatertour speelde.

klik

Na de auditie van Nielson, zei Sanne over zijn liedje ‘Beauty & de brains’: ‘jij bent het levende bewijs dat het ook anders kan’. Tijdens de opdracht ‘het schrijven van een protestliedje’, was Sanne zijn coach en ontstond volgens Nielson al een soort van klik. Het lag dan ook voor de hand dat hij Sanne zou vragen voor het nummer ‘Hoe’. Nielson over haar bijdrage: “haar hele stem maakt het liedje zoveel beter.”
Nog niet alle nummers van het debuutalbum van Nielson, dat gepland stond voor april, waren opgenomen voordat hij onder het mes ging. De komende tijd zal hij de overige nummers inzingen en daarnaast veel optreden op festivals. Het album staat nu gepland voor september. Het tweede seizoen van De Beste Singer Songwriters begint op 20 mei. Ook dan is Miss Montreal weer van de partij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten