zondag 21 juli 2013

Courtney Love was niet blij met ‘Holy grail’

Jay-Z feat. Justin Timberlake: Holy grail (97)

Een dubbelhit voor Justin Timberlake deze week, want zowel zijn eigen single ‘Take back the night’ (op #60, zie daar) als ‘Holy grail’, zijn duet met Jay-Z (op #97) komt binnen. Het is niet de eerste samenwerking tussen de twee. Op ‘Suit & tie’ (#10 in januari) waren de rollen omgekeerd, want dat was een nummer van Timberlake, waarop Jay-Z een gastrol vertolkte.
‘Holy grail’ is de eerste single van het album ‘Magna Carta … Holy grail’ van Jay-Z, dat #1 staat in de Amerikaanse Billboard albumlijst. In het refrein van ‘Holy grail’ zit de zin:
“And we all just/ Entertainers/ And we’re stupid/ And contagious” uit ‘Smells like teen spirit’ van Nirvana (#3 in 1991), waarvan ook de melodie is gebruikt.

Courtney Love, die de artistieke erfenis van Nirvana van wijlen haar man Kurt Corbain beheert, was eerst helemaal niet te spreken over het zonder toestemming gebruiken van de tekst. “I’m letting Jay-Z use lyrics - Francis would freak [if she knew this.] Jay-Z's huge and we’re friends. I mean we’re not besties or anything. They [used it] without asking, which is kind of nervy but the business side has been taken care of so it's fine.” Vrij vertaald: toen het zakelijk geregeld was (Korbain krijgt een credit en Courtney Love geld), was ze tevreden. Op 29 oktober komt Jay-Z naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten