zondag 18 augustus 2013

Ellie Goulding scoort met afgekeurd nummer voor Leona Lewis

Ellie Goulding: Burn (67)

“It means the world to me to be Number 1 at the moment. It was always my dream to have a UK Number 1 single, and it's been a long time coming! Thank you to everyone who bought Burn and everyone who has supported me over the last three years.” Aldus een blije Ellie Goulding afgelopen zondag, toen ze hoorde dat ‘Burn’ de nieuwe #1 was in de Britse hitparade.
Tijdens het V festival, afgelopen weekend gehouden in twee parken in Chelmsford en South Staffordshire, kreeg Ellie Goulding (links op de foto) uit handen van Rita Ora (die er al 3 heeft!), de #1-award uitgereikt. Van ‘Burn’ zijn de afgelopen week zo’n 117.000 exemplaren (precies: 116.857) verkocht, 40.000 meer dan van ‘Wake me up!’ van Avicci, waarvan 76.857 over de (digitale) toonbank gingen. ‘Applause’ van Lady Gaga komt slechts binnen op de vijfde plaats met een verkoop van 38.042 stuks.

‘Burn’, opgenomen in Studio at the Palms in las Vegas, is de voorloper van het album ‘Halcyon days’, een vernieuwde uitgave van haar album ‘Halcyon’ uit 2012. ‘Burn’ is één van tien ‘nieuwe’ nummers. ‘Halcyon days’ verschijnt aanstaande vrijdag, 23 augustus.

afgekeurd nummer

Het nummer ‘Burn’ was niet voor Goulding bestemd, maar voor het album ‘Glassheart’ van Leona Lewis. Het nummer moest echter wijken voor ‘Favourite star’ dat wel op het album van Lewis terecht kwam. Vervolgens belandde het nummer bij Goulding, die er nog het een en ander aan veranderde en er haar grootste hit uit haar carrière mee gaat scoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten