zondag 18 augustus 2013

Katy Perry beschuldigd van plagiaat

Katy Perry: Roar (16)

Van ‘Applause’ van Lady Gaga wordt gezegd dat het op nummers van Katy Perry lijkt. ‘Roar’ van Katy Perry zou overeenkomsten vertonen met ‘Brave’ van Sarah Bareilles van haar album ‘The blessed unrest’, dat in april verscheen.

tweet

Vanwege een tweet op 16 mei waarin Perry schreef ‘I heart you met de youtube-link naar ‘Brave’, maakte ze zich er niet geloofwaardiger op, door nu te beweren dat ‘Roar’  geschreven is voordat het album van Bareilles uitkwam en ze het nummer dus nooit kan hebben gehoord. Bareilles suste de ontstane ‘hetze’, waarbij Perry beschuldigd werd van plagiaat, door op 10 augustus te tweeten ‘All love, everybody. All love.’ Overigens wordt de beat in ‘Roar’ ook al vergeleken met ‘Hard knocked life’ van Jay-Z …
 
‘Roar’ is de voorloper van ‘Prism’, het vierde studioalbum van Katy Perry, dat op 22 oktober verschijnt. Perry heeft even de tijd genomen voor een opvolger van ‘Teenage dream’ uit 2010, omdat ze geen ‘Teenage dream 2.0’ wilde maken. In april was de helft van het nieuwe album opgenomen, waaraan onder andere Diplo en Sia meewerkten. Met Emeli Sandé schreef Perry het nummer ‘It takes two’, dat gaat over de split met John Mayer, met wie ze inmiddels weer aan het daten is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten