zondag 18 augustus 2013

Lady Gaga wint het van Katy Perry

Lady Gaga: Applause (15)  *** hoogste eerste weeks ***

Eigenlijk had ‘Applause’ van Lady Gaga pas volgende week de hoogste eerste weeks moeten worden. Maar doordat er vorig weekend een paar fragmenten waren uitgelekt op het internet, werd besloten het nummer al op dinsdag uit te brengen, in plaats van vrijdag. De notering op #15 is dus op basis van slechts 3 dagen dat het nummer kon worden gedownload. Toch denken we niet dat het nummer (veel) hoger was binnengekomen. In ieder geval wint Lady Gaga in ons land de race met Katy Perry, want van haar verscheen ook een nieuwe single, ‘Roar’ (zie onder #16).

Gaga schreef ‘Applause’ vorig jaar tijdens haar ‘The Born this way ball tour’. Aanstaande zondag, 25 augustus, zal Lady Gaga het nummer voor het eerst live ten gehore brengen, tijdens de 30e editie van de MTV Video Music Awards in New York. ‘Applause’  is de eerste single van het album ‘ARTPOP’, dat op 11 november uitkomt. Tenminste als het niet van te voren uitlekt …
Ook nog goed nieuws voor Lady Gaga. Afgelopen week scoorde ze in Groot-Brittannië haar tweede million seller. Van ‘Bad romance’ zijn daar meer dan 1 miljoen stuks verkocht (precies: 1.00.403), waarmee ze de 138e in de rij is. Eerder passeerde ‘Poker face’ (uit 2009) de grens van 1 miljoen (huidige stand: 1.134.517). Ze is nu één van 16 acts die twee million sellers op hun naam hebben staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten