vrijdag 16 augustus 2013

Hitflits: Caro Emerald na 3 maanden terug op #1; Avicii scoort grootste #1-hit voor een Zweedse artiest

Ze zat er al vier weken op te vlassen, maar telkens was een ander album (net) te sterk. Deze week lukt het haar dan toch: ‘The shocking Miss Emerald’ van Caro Emerald stijgt na drie maanden terug naar de eerste plaats van de Album Top 100. Op 11 mei kwam het album, inmiddels platina, op #1 binnen, waar het nog een weekje verbleef. Daarna verbleef het op #3 (2x), #4 (1x), #5 (1x) en #2 (7x). Ze stijgt net op tijd terug naar #1, want vandaag is ‘Paradise valley’ van John Mayer verschenen. ‘Deleted scenes from the cutting room floor’, het debuutalbum van Caro, steeg  5x terug naar #1 en stond in totaal 30 weken op de eerste plaats. 

Die eerste plaats voor ‘The shocking Miss Emerald’ was nog niet vanzelfsprekend. De eerste twee dagen kende de voorlopige albumlijst een andere lijstaanvoerder: ‘Trainrides and radioplay’ van Mann Friday. Op woensdag verloren ze de strijd echter van Caro en daarom moet deze groep, van origine uit Zimbabwe, maar al enkele jaren opererend vanuit Londen, genoegen nemen met een vijfde plaats. Ze zijn namelijk nog ingehaald door een andere Nederlandse zangeres: Corry Konings met haar album ‘Met hart en ziel deel I’ dat binnenkomt op #2.

TOP 3

1  (2)   Caro Emerald: The shocking Miss Emerald (derde week)
2 E.W. Corry Konings: Met hart en ziel deel I
3  (1)   Backstreet boys: In a world like this

De andere eerste weeks noteringen zijn de volgende:
#12 White lies: Big TV
#40 P&E Project feat. Daniel Meijer: The singles
#47 André Hazes: Best of
#58 Pokey Lafarge: Pokey Lafarge
#94 John Mayer: John Mayer boxset

SINGLES

TOP 3

1  (1)   Avicii: Wake me up! (achtste week)
2  (2)   Stromae: Papaoutai
3  (4)   Martin Garrix: Animals (in Vlaanderen stijgt 'Animals' naar de eerste plaats)

Met acht weken op #1 scoort Avicii de grootste #1-hit voor een Zweedse artiest. Sinds 1976 was dit record in handen van ABBA met 'Dancing queen' dat zeven weken bovenaan stond. Meer over het record van Avicii in de nieuwe Megaman.

De eerste weeks noteringen op een rijtje:
#15 Lady Gaga: Applause
#16 Katy Perry: Roar
#31 Jason Derülo feat. 2 Chainz: Talk dirty
#49 Gebroeders Ko: Ik ben verliefd, maar niet op jou


#67 Ellie Goulding: Burn, aanstaande zondag #1 in de Britse hitparade. Met 55.000 downloads, ligt ze ruim 30.000 voor op ‘Applause’ van Lady Gaga
#69 Michelle: Limonade en zonneschijn
#76 Danny Heden: Een zomer lang
#77 John Mayer: Wildfire
#93 Acda en de Munnik: Draaien
#100 Maria Mena: I always like that

We duiken weer in de single en albumhits. De achtergronden bij de albumnoteringen staan morgenmiddag op de nieuwspagina van 3FM. De volledige lijsten staan vanmiddag op Dutch Charts. En na het weekend is er weer een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten