zondag 11 augustus 2013

The boxer rebellion scoort nog alleen in Nederland

the Boxer rebellion: Diamonds (76)

Al in mei werd ‘Diamonds’ van the Boxer rebellion regelmatig op 3FM gedraaid. Vervolgens dreigde het op de achtergrond te geraken, maar onlangs werd het nummer weer opgepakt.  Afgelopen dinsdag trad de groep in ‘Open radio’ van Timur & Ramon op, die Giel vervangen en een dag later koos het dj-collectief ‘Diamonds’ tot Megahit. Alle aandacht leidt er toe dat het nummer binnenkomt op #76. Tijd voor een kennismaking.
The Boxer rebellion is een Britse indieband, in 2001 gevormd in Londen. Nathan Nicholson, de zanger, was altijd al geïnteresseerd in de Britse popmuziek. Hij is echter helemaal geen Brit, maar komt uit Maryville, Tennessee. Na de dood van zijn moeder in 2000, vertrok hij voor een studiereis naar Londen en is daar gebleven. Daar ontmoette hij via het internet gitarist Todd Howe, ook geen Brit, die net uit Australië kwam. Drummer Piers Hewitt, net afgestudeerd aan de London Music School, voegde zich bij de twee en samen noemden ze zich Slippermen, dat al snel werd vervangen voor the Boxer rebellion.

Gitarist/bassist Rob Loflin, ook uit Maryville, kwam al in 2000 achter Nicholson aan en speelde een tijdje mee tijdens concerten. De huidige bassist is Adam Harrison, afgestudeerd aan dezelfde school als Hewitt.

Nummers van the Boxer rebellion duiken regelmatig op in tv-series, films, videospelletjes en commercials. ‘Union’ het debuutalbum uit 2009, werd door iTunes uitgeroepen tot ‘beste alternatieve album van 2009’. In 2011 stonden ze een weekje op #94 met hun album ‘The cold still’. Het album ‘Promises’, met de single ‘Diamonds’, doet het stukken beter, want dat stijgt in de derde van 66 naar #36. ‘Diamonds’ is alleen nog in ons land een hit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten