zondag 11 augustus 2013

Pitbull was derde keus

Pitbull feat. Danny Mercer: Outta nowhere (93)

Vorig jaar op deze tijd had Pitbull er al vijf hits opzitten. De grootste ‘Dance again’ met Jennifer Lopez bereikte de 19e plaats. Anno 2013 is ‘Outta nowhere’ feat. Danny Mercer, nog maar zijn tweede, maar stond hij al hoger dan in heel 2012! ‘Feel this moment’ feat. Christina Aguilera stond in mei een weekje op #11. Zo hoog zien we ‘Outta nowhere’ nog niet komen, dat hij opnam met de Colombiaan Daniel Murcia, die zich sinds hij Columbia verliet, Danny Mercer noemt.
Daniel Murcia (rechts op de foto) kwam op zijn zesde naar de Verenigde Staten van Amerika en groeide op in Weston, Florida. Op zijn zevende begon hij gitaar te spelen en zeven jaar later schreef hij zijn eerste nummers. Daarop begon hij in zijn studentenkamer met het produceren van nummers, dat de aandacht trok van het producersduo the Messengers (Jason Derülo, Chris Brown) en componist Kara DioGuardi (Christina Aguilera, Britney Spears). ‘Outta nowhere’ is zijn eerste wapenfeit en één van drie nummers van zijn hand die staan op het album ‘Global warning’ van Pitbull.

derde keus

Outta nowhere’was echter niet voor Pitbull bestemd. Murcia schreef het al in 2011 en nam het op met Nick Wells als Nick Wells feat. Danny Murk. Vervolgens belandde het nummer bij Nicole Scherzinger, zangeres van Pussycat dolls. Ze zou het voor haar nieuwe album hebben ingezongen, maar of dat echt zo is, is niet bekend. Het album moet in november verschijnen, dan weten we het. Vervolgens kreeg Pitbull het nummer voegde er zijn raps aan toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten