zondag 11 augustus 2013

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Met deze
week de volgende oudgedienden:

Django Wagner: Wij dansen samen de Bossa Nova (46)

Rein Mercha voert momenteel furore als zigeunerzanger; ‘Jouw ogen’ stijgt in de derde week van 34 naar #25. Django Wagner, de man die menig zigeunerhit scoorde, heeft aan de zijlijn staan toekijken, en komt deze week met ‘Wij dansen samen de Bossa Nova’, een nummer dat weinig meer met zigeuners te maken heeft. Het nummer is afkomstig van zijn album ‘Als de nacht’, dat in oktober 2012 verscheen. Op zijn vierde album zal Wagner terugkeren naar de gipsy muziek.

Wesley Ponsen: Laat mij maar gaan (Goldfinger remix) (68)

Een nieuw boekingsbureau (Lukassen Producties) en een nieuwe platenmaatschappij (Berk Music) voor Wesley Ponsen, maar toch een oud lied: ‘Laat mij maar gaan’, dat in 2011 de 16e plek bereikte. Naar het schijnt is het nummer nog steeds populair in het land. In plaats van het  opnieuw uit te brengen werd Waylon van der Heijden alias DJ Goldfinger ingehuurd, die het origineel van een nieuwe mix voorzag. Hoger dan die 16e plaats zal het echter niet komen. Een album is in de maak, dat dezelfde titel draagt ‘Laat mij maar gaan’.

Ronnie Ruysdael: Ayayayay (laat je maar horen) (74)

Na het succes met ‘Eet veel bananen!’met zanger Rinus feat. Deborah (#30 in januari), doet Jan Rabbers alias Ronnie Ruysdael het op ‘Ayayayay (laat je maar horen)’weer alleen. Net als veel van zijn voorgaande nummer is dit ook weer een bewerking van een oud nummer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten