maandag 26 augustus 2013

Kimbra zingt mee met John Legend, maar krijgt daar geen credit voor

John Legend: Made to love (46)

We begrijpen de ophef over ‘Made to love’, de nieuwste single van John Legend niet helemaal. Het zou vooral bijzonder zijn dat het nummer is geproduceerd voor Kanye West. Dat is het niet, want West produceerde tot nu toe alle albums van Legend: ‘Get lifted’ (2004),   ‘Once again’ (2006) en ‘Evolver’ (2008). Ook ‘Love in the future’, dat begin september in de (digitale) winkels ligt, is mede door Kanye West geproduceerd, alsmede Dave Tozer en Legend zelf.

weer geen credit

Terug naar ‘Made to love’, zijn elfde notering en de eerste hit van Legend sinds ‘Wake me up everybody’ met the Roots feat. Common & Melanie Fiona (#21 in 2010). Op ‘Made to love’ zingt Kimbra Lee Johnson, de Nieuw-Zeelandse zangeres Kimbra, mee. Kimbra is bekend van de wereldhit ‘Somebody that I used to know’ van Gotye. Daarvoor kreeg ze wel een credit, voor ‘Made to love’ krijgt ze dat niet. Ook Aloe Blacc., die op ‘Wake me up!’ van Avicii, de sterren van de hemel zingt, wordt officieel niet als uitvoerende genoemd.

2 opmerkingen:

  1. Is er een financiele impact voor de gastzanger?
    Minimale geld voor een maximale hit.

    Rogueactuary

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Rogueactuary: je mag er van uitgaan dat deze artiesten (Aloe Blacc en Kimbra) een riante vergoeding krijgen voor hun zangpartijen. Ben je wat onbekender, zoals destijds Craig David met Artful dodger, dan is zo'n beginnend artiest al blij dat hij/zij op een plaatje mag meedoen en zal de vergoeding veel lager liggen

    BeantwoordenVerwijderen