zondag 6 april 2014

Edwin Evers schenkt opbrengst single aan KiKa

#2 Edwin Evers band: Ik meen het    *** hoogste eerste weeks ***

Op 28 en 29 maart vond in het Ziggo Dome de tweede editie plaats van ‘Holland zingt Hazes’. Dit jaarlijkse zangfestijn is een initiatief van Jeroen van der Boom en een ode aan het leven en de muziek van André Hazes die in 2004 overleed. Diverse artiesten werden gevraagd om tijdens het evenement een nummer van de Nederlandse blueszanger te zingen.
Edwin Evers, drummer en zanger van de Edwin Evers band, koos voor ‘Ik meen ‘t’, in 1985 de derde #1-hit voor Hazes. Evers over zijn versie daarvan in RTL Late Night: “In principe is het zo dat als je een liedje van Hazes probeert na te doen, kom je niet eens in de buurt van zijn stem. Ik kan niet half zo goed zingen als André, want dat geluid is ongelofelijk, en die sfeer pak je eigenlijk nooit. Dus ik dacht laten we het dan maar over een andere boeg gooien.” Evers is een groot fan van Hazes, heeft zijn idool diverse keren ontmoet en zelfs een keer in zijn band gedrumd. De opbrengst van ‘Ik meenhet’ gaat naar KiKa, Kinderen Kankervrij.

covers

De tekst van ‘Ik meen t’ is van André Hazes zelf, de muziek dateert uit 1971 en hoort bij het nummer ‘All I ever need is you’ van RayCharles. In hetzelfde jaar scoorden Sonny & Cher er een Amerikaanse en Britse top 10-hit mee. In ons land liepen Monica en Oscar Benton er mee weg en bereikten de 12e plaats. Naast ‘Ik meen ‘t’, de cover van André Hazes, gebruikt Evers nog een ander nummer: ‘Matador’ van Garland Jeffreys (#4 in 1980).

nog zeker twee jaar vroeg op

Edwin Evers (9 mei wordt de Hardenberger 43), is vooral dj bij Radio 538 en presenteert daar het ochtendprogramma ‘Evers staat op’. Dat blijft hij nog zeker twee jaar doen, want onlangs heeft hij zijn contract met twee jaar verlengd.

grootste hit

Naast twee hits als Frank & Ronald de Boer (‘Geld maakt niet gelukkig’, #18 in 1998 en ‘Olé Barcelona’, #38 in 1999), eentje als onderdeel van DJ’s united (‘If I lose myself in this’, #45 in 2004), scoorde Edwin Evers al drie keer onder zijn eigen naam:
2011: ‘Wil je niet nog 1 nacht’, met Glennis Grace (#3)
2012: ‘Helden’, met Johan Derksen & Wilfred Genee (#6)
2013: ‘Koning als geen ander’ als Evers staat op (#53)
Daarnaast schreef Evers de tekst van ‘Una paloma blanca heel de zomer lang’ van KIDB feat. Martin van Starre: (#4 in 2008), waarop hij ook speelt, alleen niet officieel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten