zondag 6 april 2014

EP Perneau postuum uitgebracht

#12 Perneau: Berliner birds

Van 7 – 16 maart 2014 vond in Texas het jaarlijkse South by Southwest Festival (SXSW) plaats. Het festival stond in het teken van interactieve media, film en muziek. Voor het label Massive Music was Steven Craenmehr daar aanwezig. Op woensdag 12 maart reed een dronken automobilist in op een menigte waarbij Steven geschept werd. De dag daarop overleed hij aan zijn verwondingen, slechts 35 jaar oud.

Naast zijn werk voor Massive Music was hij van 2006 – 2011 leadzanger van de Amsterdams-Utrechtse band Pernau. In 2011 nam de band een EP op, met onder andere het nummer ‘Berliner birds’. Het was Steven zijn droom om ooit zijn eigen muziek uit te brengen. Zijn motto was: ‘Change the world through the music’. Daarom heeft Massive Music besloten de EP van Perneau alsnog uit te brengen, met als single ‘Berliner birds’. De opbrengsten gaan naar Stevens vriendin Lizzy en hun 2-jarige zoontje Mick.
Naast Steven Craenmehr bestond Perneau, dat in 2011 stopte, uit Rogier van de Brink (bas), Tom Idema (drums) en Ramon Passier (gitaar, keyboard).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten