zondag 6 april 2014

Envy verder als Nico & Vinz

#86 Nico & Vinz: Am I wrong

Na een notering vorig jaar in de Scandinavische landen, wordt ‘Am I wrong’ van Nico & Vinz nu ook in de rest van Europa opgepakt. Eind maart was het duo in Nederland voor promotie en dat vertaalt zich nu in de binnenkomst op #86.
Nico Sereba en Vincent Dery presenteerden zich in 2010 als Envy tijdens het Energenza Festival. Dit festival voor bands zonder platencontract, wordt wereldwijd, in meer dan 150 steden gehouden. Na het optreden werd Envy door het publiek naar de finale gestemd.

Deze finale vind jaarlijks plaats tijdens het 3-daagse Taubertal Open air Festival in Rothenburg ob der Tauber in de Duitse deelstaat Bayern. Daar won het duo in augustus 2011 de prijs voor meest belovende band en dat leverde hen een tournee, muziekinstrumenten en begeleiding op. Na een mixtape, bracht het duo in 2011 de eerste single uit ‘One song’. Meerdere singles volgden, waaronder het nummer ‘Am I wrong’, dat vorig jaar al in Noorwegen en Zweden de tweede plaats bereikte, in het Noors.

Begin van dit jaar koos het duo voor een andere naam: Nico & Vinz. In januari werden ze tijdens Eurosonic onderscheiden met een European Borders Breakers Award.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten