maandag 21 april 2014

Het dertiende officiële WK-lied

#86 Pitbull feat. Jennifer Lopez & Cláudia Leitte: We are one (ole ola) – The 2014 FIFA world cup official song

Over niet minder dan twee maanden begint het Wereldkampioenschap voetbal 2014. Op 12 juni zal in het Novo Estádio do Corinthians stadion in São Paulo, Brazilië, de eerste wedstrijd worden gespeeld, tussen Brazilië en Kroatië. Op zondag 13 juli vind in het Marcanã stadion in Rio de Jaeiro de finale plaats van deze 20e WK. Het Nederlands Elftal speelt de eerste wedstrijd op 13 juni tegen Spanje.

Tijdens de opening, slotceremonie en op andere momenten, zal het nummer ‘We are one (ole ola)’ van Pitbull feat. Jennifer Lopez (rechts) & Cláudia Leitte (links) te horen zijn, want dat is het officiële WK-lied van de wereldvoetbalbond FIFA. Behalve de uitvoerenden, schreef onder andere Sia mee aan het nummer.

Om het lied toch enig Zuid-Amerikaans allure te geven, is naast de Amerikaanse rapper Pitbull en de eveneens Amerikaanse zangeres Jennifer Lopez, de Braziliaanse zangeres
Cláudia Leitte gevraagd, dus daar gaan we eens nader kennis mee maken.

coach

Cláudia Cristina Leite Inácio Pedreira (São Gonçalo, Rio de Janeiro, 10 juli 1980), is één van de coaches in The Voice Brasil, de Braziliaanse versie van The voice of Holland. Cláudia begon al op jonge leeftijd met het zingen van kinderliedjes. Van 2001 – 2008 was ze de leadzangeres van de groep Babado novo. In 2010 verscheen haar eerste studioalbum ‘As máscaras’. Leitte is een exponent van axe, een muziekgenre dat een samensmelting is van Afro-Caribische muziek (reggae en calypso) vermengd met Braziliaanse muziek (Frevo, Forró en Carixada). Axe is een religieuze groet en betekent geest, ziel.

‘We are one (ole ola)’ is het dertiende WK-lied sinds daar in 1966 mee is gestart. Het nummer staat ook op het album ‘One love, one rhythm’ dat op 12 mei verschijnt. Daarop nummers van onder andere Santana, Shakira, Ricky Martin en Baha men. In 2010 leverde Shakira het officiële WK-lied: ‘Waka waka (this time for Africa) feat. Freshlyground (#2).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten